Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Τιμήθηκαν και φέτος τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας της μάχης της ΠΛΑΤΑΝΑΣ στην Μαραθούσα Χαλκιδικής

Πραγματοποιήθηκε,χθες, με πρωτοβουλία της Τ.Ο.ΚΚΕ Χαλκιδικής και του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χαλκιδικής μνήμης και τιμής στα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας κατά τη μάχη της «ΠΛΑΤΑΝΑΣ» στη Μαραθούσα Χαλκιδικής.



Στο χώρο αυτό, όπου έχει στηθεί και μνημείο στη μνήμη των πεσόντων, είχε αναρτηθεί και φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες της ΕΑΜΙΚΗΣ Εθνικής Αντίστασης, στις οποίες διακρίναμε και αγωνιστές από τη Χαλκιδική. 

Την έναρξη της εκδήλωσης την έκανε η μαχήτρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ  Τσίκουλα. 

Ο Νίκος Σμυρλής, μέλος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χαλκιδικής αναφέρθηκε κυρίως στη μάχη της «ΠΛΑΤΑΝΑΣ».

 Ο Κώστας Σαπρανίδης, Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε κυρίως στους λόγους που η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αρνείται να συμμετέχει σ΄όλες τις παρεμφερείς εκδηλώσεις, πλην εξαιρέσεων, που γίνονται από τον Τ.Α. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παρθενίδης Κυριάκος Γραμματέας της Τ.Ε. ΚΚΕ Χαλκιδικής.
Στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων κατατέθηκαν από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χαλκιδικής, από την Τ.Ε.ΚΚΕ Χαλκιδικής και από την  Τ.Ο. της ΚΝΕ Χαλκιδικής. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με το «ΕΠΕΣΑΤΕ ΘΥΜΑΤΑ..»


Πρέπει να πούμε τέλος πως για πρώτη φορά από την εκδήλωση απουσίασε η ΝΙΚΗ ΡΟΥΤΣΗ - έφυγε πρόσφατα από τη ζωή "πλήρης ημερών"– η οποία είχε πάρει μέρος στη μάχη της ΠΛΑΤΑΝΑΣ, και μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της αγωνίστηκε και έμεινε πιστή στα ιδανικά και στις ιδέες της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: