Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «Ευρωπαϊκή ατζέντα για τη συνεργατική οικονομία»

Στη συζήτηση για την «Ευρωπαϊκή ατζέντα για τη συνεργατική οικονομία» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στις 14/06/2017 στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής τόνισε τα παρακάτω:


«Κοροϊδία και εκμετάλλευση της αγωνίας των ανέργων για να επιβιώσουν είναι εργασιακά μοντέλα όπως η «συνεργατική», η «αλληλέγγυα» οικονομία, οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και άλλα εύηχα αλλά επικίνδυνα αντεργατικά που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κουκουλώνουν την ανεργία. Γενικεύουν την ευέλικτη απασχόληση, χωρίς δικαιώματα, όπως ασφάλιση, με μισθούς πείνας ή καθόλου αφού οι εργαζόμενοι θεωρούνται επιχειρηματίες - μέτοχοι ή εθελοντές σε επιχειρήσεις προορισμένες να κλείσουν ή να απορροφηθούν από «μεγαλύτερα ψάρια». Είναι Δούρειος ίππος για ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, ύδρευση, ενέργεια κ.λ.π. Εργαλείο εξαπάτησης των εργαζόμενων.

‘Οπως στην επιχείρηση ΕΝΚΛΩ, στην Ελλάδα που ένα κερδοσκοπικό fund για να την επαναλειτουργήσει εκβιάζει τους απολυμένους ότι θα σαπίσουν στην ανεργία αν δεν ξεχάσουν απαιτήσεις τους από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις μετατρέποντας τα σε μετοχές μιας πτωχευμένης εταιρίας,  προς όφελος  των Τραπεζών και των πρώην ιδιοκτητών.

Οι εργαζόμενοι να μη διαχειριστούν.  Να ανατρέψουν την βαρβαρότητα, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους, με την ενωμένη ταξική πάλη τους.»



15/06/2017                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: