Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την απαράδεκτη ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων με την καταδίκη μικρών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε κοινωνική εργασία, επειδή συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις που είχαν μάλιστα αποφασιστεί από τα όργανα του μαθητικού κινήματος.

Για αυτήν την εξέλιξη φέρει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει τα μαθητοδικεία, συλλαμβάνει μαθητές και στέλνει κλούβες στα σχολεία, στα οποία λείπουν οι δάσκαλοι και τα βιβλία.
Ταυτόχρονα και αυτή η δίωξη, που έρχεται σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση-ΕΕ και Κεφάλαιο έχουν διακηρύξει ως στόχο το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, της λειτουργίας των συνδικάτων, αποδεικνύει ότι η αντεργατική πολιτική, η φοροληστεία, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.
Τα ταξικά συνδικάτα, οι γονείς εργαζόμενοι έχουν χρέος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας για σχολεία που θα μορφώνουν ολόπλευρα και ουσιαστικά. Τα συνδικάτα πρέπει μαζικά να καταδικάσουν την προσπάθεια δίωξης γονέων μαθητών με το επιχείρημα της “παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων”.
Το ταξικό εργατικό κίνημα στέκεται δίπλα στους μαθητές που αγωνίζονται, υπερασπίζεται το δικαίωμα τους σε μόρφωση, δουλειά, ζωή, σε ένα καλύτερο αύριο.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης μικρών μαθητών και ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών-νεολαιίστικων αγώνων πρέπει να πάρει μαζική απάντηση
                                                                         1-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: