Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ AUTOGRILL ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ....
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7-6-2018
Καταγγέλλουμε την απόλυση συναδέλφου μας, μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής,από κατάστημα της Auto grill στο διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θυγατρική ιταλικής πολυεθνικής. 
 Ο συνάδελφος μετά από 4 χρόνια δουλειάς σχεδόν σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, απολύθηκε στη μέση της τουριστικής περιόδου, την εποχή που περνούν χιλιάδες κάθε μέρα από το αεροδρόμιο, επειδή δε δεχόταν να δουλεύει με κομμένα ρεπό και καθημερινές υπερωρίες. Η απαίτηση του να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τους εργαζόμενους στο χώρο δουλειάς του, αποτελούσε εμπόδιο για τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.
Προσπαθούσε καθημερινά να οργανώσει νέους συναδέλφους του στο Συνδικάτο, να αγωνιστούμεόλοι μαζί για καλύτερες συνθήκες εργασίας, μπροστά και στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη.
Στόχος αυτής της «παραδειγματικής απόλυσης» είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι. Η εργοδοσία θέλει να στείλει με αυτή την «τρομοκρατική ενέργεια» το μήνυμα να μη σηκώσει κανείς κεφάλι, να λέμε και «ευχαριστώ που μας δίνετε δουλειά».
Όμως, η αλήθεια είναι ανάποδα: η δική μας η δουλειά είναι αυτή που φέρνει τζίρους, με το δικό μας κόπο κάνουν ανακαινίσεις στα καταστήματά τους, ανοίγουν νέα καταστήματα, μεγαλώνουν το μερίδιο τους στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Με αυτούς τους όρους για εμάς τους εργαζόμενους έχει χτιστεί η περιβόητη τουριστική ανάπτυξη. Εξαντλητική δουλειά χωρίς ωράριο, χωρίς ξεκούραση, με συμβάσεις ενός μήνα ή και μιας μέρας, με άθλιους μισθούς. Αυτή η πραγματικότητα κρύβεται πίσω από τις πολλαπλές διακρίσεις σε επισκεψιμότητα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. 
Σε αυτήν την πραγματικότητα καλούμε όλους τους εργαζόμενους
να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!
Λέμε όχι στη μισή δουλειά- μισή ζωή!
Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, 5θήμερο- 7ωρο- 35ωρο, κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ σαν βάση για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης που να επαναφέρει δικαιώματα που η κυβέρνηση για λογαριασμό των εργοδοτών του κλάδου έχει καταργήσει (δύο συνεχόμενα ρεπό, διάλειμμα για φαγητό, πληρωμένα έξοδα μετακίνησης, επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, πτυχίου τουριστικής εκπαίδευσης, προϋπηρεσίας κλπ). Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που ενισχύει την κερδοφορία της  εργοδοσίας  σε βάρος της ζωή μας .
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.
 ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!!
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: