Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΕΞΩ Η ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


 Πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο αποκαλύπτουν όσα για χρόνια καταγγέλλουμε για το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην υλοποίηση των αντιλαϊκών σχεδίων.

Τελευταία αυτός ο ρόλος φαίνεται ότι περνά σε άλλο επίπεδο, αφού δεν είναι απλά ότι με τις επιλογές τους υπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, αλλά είναι και οι ίδιοι εργοδότες!! 
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ, ο γνωστός “συνδικαλιστής” Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είναι και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που σύμφωνα με τους σκοπούς της:
§  Διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιριών τυχερών παιγνίων
§  Παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις
§  Διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα
§  Παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Ο ίδιος αναφέρει, ότι έγινε εργοδότης για να προστατέψει τους εργαζόμενους!

Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος «συνδικαλιστής» δεν έχει καμιά σχέση με τα Συνδικάτα αποδεικνύεται από τη στάση του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και πρόσφατα, ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στο όργιο νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στους εκβιασμούς και τραμπουκισμούς, παίρνοντας όμως αποφασιστική απάντηση από τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης.
Όμως, οι ευθύνες της διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι μεγάλες. Το ότι ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ είναι και ο ίδιος εργοδότης αποτελεί ένα αίσχος για το εργατικό κίνημα. Ανοίγουν έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο! Μαζί με τις ενώσεις προσώπων, την τρομοκρατία, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τώρα και οι πρόεδροι των ΑΕ θα συμμετέχουν και θα εκλέγονται στα συνδικάτα; Να αποπεμφθεί τώρα τόσο από τη ΓΣΕΕ όσο και από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχει.
Εξάλλου μπορεί να εκλεγεί στις ενώσεις των εργοδοτών, εκπροσωπώντας αυτούς που υπηρετεί με τόση επιτυχία εδώ και χρόνια. Τα συνδικάτα είναι των εργατών και όχι των εργοδοτών.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταγγείλουν και να καταδικάσουν της ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που τον διατηρούν σε θέσεις ευθύνης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Καλούμε τη διοίκηση της ΓΣΕΕ να συνεδριάσει έκτακτα με αυτό το θέμα.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: