Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Μαθητής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας χάνει την φετινή σχολική χρονιά, λόγω υπέρβασης απουσιών, χωρίς δική του υπαιτιότητα.


 ΕΡΩΤΗΣΗ  της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
  
Το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο, όπως αυτή ορίζεται από την σχετική ΚΥΑ, που αναθέτει στην Τοπική Διοίκηση τη μεταφορά των  μαθητών ορίζοντας ως μέσο μεταφοράς τους αποκλειστικά τις δημόσιες συγκοινωνίες  (αστικές - υπεραστικές), «εφόσον αυτή είναι εφικτή», καθώς και οι συνέπειες της, εξακολουθούν να απασχολούν, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούνται σε κάθε σχολική χρονιά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μαθητή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας, που διαμένει σε χωριό της περιοχής της Αλεξάνδρειας και μέχρι τα Χριστούγεννα αδυνατούσε να πηγαίνει στο σχολείο του καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν κάλυπτε τις ανάγκες μεταφοράς του. Όταν το πρόβλημα λύθηκε ήταν πλέον αργά, καθώς ο μαθητής έχασε τη σχολική χρονιά λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου αριθμού απουσών, χωρίς όμως να έχει ο ίδιος την ευθύνη.
Να σημειωθεί πως παρά τις σχετικές και επίμονες παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Ημαθίας προς τη ΔΙΔΕ Ημαθίας και προς το ΥΠΕΘ, λύση στο πρόβλημα του μαθητή δεν δόθηκε.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:
·       Να προχωρήσει στη δικαίωση του μαθητή, μην αφήνοντάς τον να χάσει την φετινή χρονιά.
·       Να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: