Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Κυβέρνηση και ΟΑΕΔ εκβιάζουν, απειλούν τους (για 4 μήνες) απλήρωτους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Οργανισμού.



Από χθες στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές, κεντρικά και τοπικά στελέχη του ΟΑΕΔ σε αρκετές πόλεις, έχουν πέσει πάνω από τους απλήρωτους εργαζόμενους στην καθαριότητα που εργάζονται στα κτίρια του ΟΑΕΔ και τους εκβιάζουν, τους κοροϊδεύουν, λασπολογούν εις βάρος του ΠΑΜΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Έχουν ως στόχο να τους κλείσουν το στόμα, να μη βγει προς τα έξω η εικόνα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας για 4 και πλέον μήνες, ώστε να μη χαλάσουν οι φιέστες και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, ιδιαίτερα τώρα ενόψει της ΔΕΘ.

Έχουν ξαμοληθεί και τους υπόσχονται λαγούς και πετραχήλια, αξιοποιώντας κάθε μορφή ψέματος που υπάρχει. Ανάμεσα σε άλλα τους αναφέρουν για τάχα παράταση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει, πως ενδεχόμενες κινήσεις που μπορεί να θίξουν τον Οργανισμό θα έχουν ως επίπτωση με καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τους, πως κάθε διεκδίκηση των δεδουλευμένων σήμερα είναι καταχρηστική και στρέφεται εναντίον τους. Έφτασαν δε στο αισχρό σημείο να λένε πως αν οι εργαζόμενοι απευθυνθούν στο ΠΑΜΕ, τα σωματεία  που συσπειρώνονται εκεί, θα τους ζητήσουν λεφτά! Είναι οι ίδιοι που έχουν βάλει συνδικαλιστικές οργανώσεις και γνωστούς εργατολόγους μπροστά, για να καλύψουν με νομικές ενέργειες την απαράδεκτη καθυστέρηση των μισθών.

Είναι ντροπή, είναι αίσχος! Η ευθύνη τόσο της απλήρωτης δουλειάς των εργαζομένων μέσα στα κτίρια του ΟΑΕΔ που έχουν να δουν ευρώ από τον Μάη δηλαδή από την αρχή της σύμβασης τους, όσο και των άθλιων παραπάνω πρακτικών, βαραίνει το Υπουργείο Εργασίας, τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και συνολικά την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή είναι όμηροι σε μία κατάσταση που δεν έχουν επιλέξει. Δε φταίνε αυτοί για νομικά-διοικητικά κενά ή τις αθλιότητες των εργολάβων. Εργάζονται καθημερινά για τέσσερις ώρες, βρίσκονται ήδη στα μισά της σύμβασης που έχουν υπογράψει, δεν έχουν πληρωθεί, είναι ανασφάλιστοι, γεγονός που τους οδηγεί να έχουν πρόβλημα με τα ένσημα, έχουν χάσει ρυθμίσεις σε τράπεζες και οργανισμούς, δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους.

Η κυβέρνηση να σταματήσει τώρα τους αισχρούς εκβιασμούς, τις απειλές και τα ψέματα, να πληρώσει άμεσα μέχρι το τελευταίο ευρώ, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που δουλεύουν στα κτίρια του ΟΑΕΔ και να συνεχιστεί η εργασία τους.

Αθήνα, 06/09/2018
Το γραφείο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: