Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Για τη νοθεία στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και την παρουσία των ΜΑΤ


 Εισαγγελείς και αστυνομία δεν έχουν καμιά δουλειά στα συνέδρια και τις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος!
Η κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει πάτο!

Αλήστου μνήμης εποχές ξύπνησαν στην Κατερίνη όπου με αφορμή τα έργα και τις ημέρες των εργατοπατέρων στο Εργατικό Κέντρο Πιερίας, άρχισαν από την αστυνομία να καλούνται στο τμήμα “δια υπόθεσίν τους” συνδικαλιστές που αντέδρασαν τις προηγούμενες μέρες για το συνέδριο παρωδία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί καλέστηκε η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” στην αστυνομία να δώσει εξηγήσεις με βάση δημοσιεύματα και ανακοινώσεις του σωματείου της που έγραφαν ότι “οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν τη νοθεία”!
Αποκαλύφθηκε ότι η γνωστή ομάδα εργατοπατέρων που εδώ και χρόνια με νοθείες, αποκλεισμούς, αμέριστη στήριξη των εργοδοτών και άλλες μεθόδους λυμαίνονται το Εργατικό κέντρο, ζητήθηκε η “συνδρομή της εισαγγελίας” για να προστατεύσει το συνέδριο από τους 6 αντιπροσώπους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων!
Έτσι το συνέδριο παρωδία όποτε γίνει, θα πραγματοποιηθεί με τον έλεγχο απο την αστυνομία για το ποιοί θα πάρουν μέρος, με κλοιό αστυνομικών δυνάμεων που θα εμποδίζουν εργαζόμενους μέλη να προσέλθουν στο χώρο ενός εργατικού σωματείου!
Η κατρακύλα δεν έχει πάτο. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση χωρίς τον χωροφύλακα και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών.
Αυτοί, που υποτίθεται, οι εργαζόμενοι τους στηρίζουν με την ψήφο τους, τους εκλέγουν αντιπροσώπους τους για το Εργατικό Κέντρο με ευρεία πλειοψηφία , γιατί δεν καλούν τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος και με τις αποφάσεις τους να υπερασπιστούν και να διαφυλάξουν τις διαδικασίες του συνεδρίου;
Γιατί πολύ απλά όλα είναι ένα ψέμα, μια νοθεία, ένας μηχανισμός παραγωγής αντιπροσώπων με σκοπό τον έλεγχο των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος, μία σφραγίδα.
Είναι έτοιμοι να πάρουν όλα τα μέτρα καταστολής να διαφυλάξουν και να νομιμοποιήσουν την εκτεταμένη νοθεία για την διαμόρφωση πλαστών συσχετισμών ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΣΕ όπου άρχισαν “να ξαναψηφίζουν τα δέντρα”.
Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο, ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξη του, για την μαζικοποίηση του, δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων να παρέμβει το “συνδικαλιστικό” της ασφάλειας, οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ.
Όσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει και η νοθεία θα αποκαλύπτει και θα απομονωθεί. Οι εργαζόμενοι ξέρουν να θωρακίζουν τις διαδικασίες των οργάνων τους και δεν χρειάζονται κανενός είδους προστασία. Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το “συνδικαλιστικο” της ασφάλειας από τα σωματεία.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
27/09/2018



Δεν υπάρχουν σχόλια: