Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεχίζει να δολοφονεί ο κατοχικός ισραηλινός στρατός

ΡΑΜΑΛΑ.--
Ακόμη ένας Παλαιστίνιος έφηβος έπεσε νεκρός από τα πυρά των ισραηλινών κατοχικών αρχών αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο 15χρονος Μουμίν Αμπού Αγέντα σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ διαδηλώνοντας μαζί με πλήθος κόσμου για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Ενα 24ωρο νωρίτερα, ακόμη δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των κατοχικών δυνάμεων σε διαδήλωση κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Ερέζ στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.
Από τον περασμένο Μάρτη, οπότε ξεκίνησαν στη Γάζα οι μεγάλες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, έως σήμερα, ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινού στρατού έχουν δολοφονήσει πάνω από 200 άτομα κάθε ηλικίας και έχουν τραυματίσει χιλιάδες.
Επιπλέον, χτες, οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερη μετά από επτά μήνες κράτησης την νεαρή Παλαιστίνια Ολα Μαρσούντ,φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Νατζάχ της Ναμπλούς στη Βόρεια Δυτική Οχθη. Η κοπέλα απήχθη από τον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα της Ναμπλούς και συνελήφθη τον περασμένο Μάρτη για να ανακριθεί από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες στο στρατοδικείο της Χουβάρα. Από εκεί μεταφέρθηκε στο κέντρο ανάκρισης Πέταχ Τίβκα, όπου κρατήθηκε επί επτά μήνες, δίχως απαγγελία κατηγοριών!
Σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και κατοχής που συντηρεί καθημερινά η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, συνεχίστηκαν οι κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων που συμμετείχαν σε πράξεις αντίστασης ή ανυπακοής στις κατοχικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: