Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Να Σταματήσει Το Αίσχος Των «Αγροτοδικείων» Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει!


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις νέες διώξεις εναντίον στελεχών του εργατικού και αγροτικού κινήματος.

Συγκεκριμένα στις 19 Σεπτέμβρη παραπέμπονται στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας για να δικαστούν για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Γενάρης - Φλεβάρης 2017 οι Βαγγέλης Μπούτας και Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.
Μαζί τους παραπέμπεται σε δίκη και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Τάσος Tσιαπλές, με την κατηγορία μάλιστα ότι είχε κι αυτός τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας!
Στόχος και των νέων διώξεων είναι τόσο η τρομοκράτηση των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωση τους. Ταυτόχρονα επιδιώκεται και το χτύπημα της Αλληλεγγύης που εκφράζουν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στους αγώνες της αγροτιάς.
Το "τέλος των μνημονίων" και η "επιστροφή στην κανονικότητα", που διαλαλεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημαίνει τη συνέχιση των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών προς όφελος του κεφαλαίου. Αυτές οι πολιτικές πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή και την ένταση της επίθεσης στα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα εργατών και αγροτών.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των «αγροτοδικείων». Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους και να δυναμώσουν το κοινό μέτωπο της εργατικής τάξης με την αγωνιζόμενη αγροτιά.
12/09/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: