Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ χρειάζεται ΚΑΠΗ η Γαλάτιστα.

Και οι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι «έταξαν» ότι θα κάνουν ΚΑΠΗ στη Γαλάτιστα.


Ως θεσμός είναι πάρα πολύ καλός . Και όπου υπάρχουν δραστήριοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, έχουν κάνει πάρα πολλά.

Στη Γαλάτιστα όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα σε ότι αφορά τη δημιουργία ΚΑΠΗ.

Σήμερα το σύνολο των κατοίκων κατεβαίνει στην «ΠΑΡΑΛΙΑ» , στο δημόσιο δρόμο, ΤΖΑΝΤΕ τον μάθαμε μικροί, από παιδιά μέχρι και 70αρηδες και ακόμα πιο πάνω .

Στην πλατεία του χωριού υπάρχουν δυο παραδοσιακά καφενεία όπου συχνάζουν οι 10-20 «παππούδες» για να παίξουν την ξερή, το τοντς, το 66, το μπουμ, το ταβλάκι τους και να πιούνε σε πολύ χαμηλή τιμή το ρακί τους και τον καφέ τους.

Καί ο Ζαφείρης Σακελλάρης, ως κοινοτάρχης καί ως Δήμαρχος όσο καί ο νυν Δημήτρης Αγγελάκης θα μπορούσαν αν το είχαν κάνει. Αλλά δημιουργώντας ΚΑΠΗ «με μαθηματική ακρίβεια τα δυο αυτά παραδοσιακά καφενεία θα κλείσουν» αφού οι λίγοι αυτοί ξωμάχοι της ζωής θα πηγαίνουν στο ΚΑΠΗ

Εξ άλλου οι εκδρομές από πλευράς δήμου για την «ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ» δεν έλειψαν. Από την εποχή που ήταν Κοινοτάρχης ακόμα , και στη συνέχεια ως Δήμαρχος ο Ζαφείρης Σακελλάρης κάθε καλοκαίρι την πήγαινε - την Τρίτη ηλικία- εκδρομές και συνεχίστηκαν και από τον Αγγελάκη.

Όποιος και αν εκλεγεί δήμαρχος και όποιος οριστεί πρόεδρος της Δ.Κ., πριν προχωρήσουν στη δημιουργία ΚΑΠΗ ας το σκεφτούν πολύ καλά .

Έτσι και κλείσουν τα καφενεία, στην πλατεία του χωριού θα κυκλοφορούν ΜΟΝΟ οι οικονομικοί μετανάστες, και η ασκαμνιά θα …μαραζωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: