Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Λ.Ο.Πολυγύρου

Βελόνα δεν έπεφτε χθες βράδυ στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Λαογραφικού Ομίλου Πολύγυρου.


Παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια από διάφορα μέρη της Μακεδονίας και Θράκης.

Πολύ πετυχημένη η διασκευή σε θεατρική παράσταση των κειμένων της Μαρίας Λυπηρίδη-Μπουλάκη από το Γιώργο Διαμαντουλάκη με τίτλο «ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ». Αλλά και η απόδοση του από τους «ηθοποιούς».

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε και η Ξανθίππη Καραθανάση για το ΟΛΟ έργο της και την προσφορά της, που με νεανική διάθεση τραγούδησε από την πλατεία του θεάτρου παραδοσιακά μας τραγούδια.
 


Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ (http://respentza.blogspot.com/2010/12/blog-post_1256.html#more

4 σχόλια:

καλώς τους! είπε...

Φίλε Δημητράκη,και η νεοσύστατη χορωδία του χωριού μας, έκανε τη πρώτη της εμφάνιση και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία,αλλά προτίμησες τον Πολύγυρο! Είπαμε...μπορεί ο φίλος σου π.....δήμαρχος να μην άφησε τίποτα όρθιο στο Δήμο,το χωριό μας πρέπει να το κρατήσουμε ψηλά....

tseligas είπε...

Αγαπητέ "Γεώργιε" πηγαίνω εκεί που με τιμούν και με στέλνουν πρόσκληση. Δεν ξέρω αν έχουμε "νεοσύσταστη χορωδία" ούτε καν διάβασα κάπου ότι είχε κάποια εκδήλωση.

καλώς τους! είπε...

Αγαπητέ tseliga, απ'ότι ξέρω ατομικές προσκλήσεις δεν έχουν σταλεί.Η εκδήλωση έγινε γνωστή με απλές γραπτές ανακοινώσεις,στα γνωστά σημεία,εδώ και μία εβδομάδα.Για την ενημέρωσή σου..
Η χορωδία δημιουργήθηκε τον Απρίλιο 2010,οι χορωδοί πληρώνουν το μαέστρο με δικά τους χρήματα,ικανοποιούν ωστόσο τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.
Αριθμεί περίπου τα 35 άτομα,(κυρίως γυναίκες)και επιδειώκουν τη συμμετοχή και άλλων ανήσυχων καλλιτεχνικά.Ησυμμετοχή σου νομίζω πως κρίνεται α π α ρ α ί τ η τ η !!!

tseligas είπε...

Αγαπητέ "Γεώργιε".
Ο Θυμόσοφος λαός μας λέι πολλές παροιμίες. Η μία λέει: "ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ".