Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σα δεν ντρέπονται.....

Είθισται σήμερα της Αγίας Αναστασίας , τουλάχιστον στη Γαλάτιστα, να πηγαίνουν τους μαθητές στην εκκλησία και να μεταλάβουν όσα παιδιά θέλουν.


Δυο ενορίες στο χωριό και οι μικρές οι τάξεις πήγαν στην μία εκκλησία, και οι μεγάλες στην άλλη. Το ότι οι δάσκαλοι φέρανε τα παιδιά κοντά στις εννιά , την ώρα που «έμπαινε» ο παπάς στην ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, το αφήνω ασχολίαστο.
Σχολιάστε το εσεις.
Όμως μετά από μισή ώρα περίπου στις 9και 25 και την ώρα που ακουγόταν το «ΠΙΣΤΕΥΩ» οι δάσκαλοι πήραν τα «τα μεγάλα» παιδιά και φύγανε γιατί, όπως δήλωσαν στον παπά, «είχαν εντολή άνωθεν να φύγουν». Ούτε καν το «ΠΙΣΤΕΥΩ» όχι μόνο δεν άφησαν , ως είθισται , να πουν τα παιδιά αλλά ούτε και να το ακούσουν.

Δεν ξέρω αν υπήρχε τέτοια εντολή - στην άλλη εκκλησία τα παιδιά που πήγαν φύγανε με το «ΔΙ ΕΥΧΩΝ»- αλλά από όπου και αν προέρχονταν αυτή η «εντολή» το ελάχιστο που μπορεί να πει κανείς είναι το «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ» .

Και στα χωριάτικα» σαν δεν ντρέπονται.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως ΔΑΣΚΑΛΟΣ έδωσε τέτοια «εντολή» όταν πολλά παιδιά θέλανε να μεταλάβουν. Και οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη από τα παιδιά για να μην πω πως, όποιος «διάταξε» οφείλει να παραιτηθεί από την , τουλάχιστον, διοικητική θέση που κατέχει, ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: