Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Φοροληστεία


Το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα συμπυκνώνει όλα τα αντιδραστικά στοιχεία, όλες τις αντιλαϊκές παραμέτρους που ισχύουν με τις αποφάσεις που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις συνεργασίας των δυόμιση τελευταίων χρόνων, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιώξει να εισάγει τη λογική της υποχρεωτικής - αυτόματης αύξησης της φορολογίας των λαϊκών στρωμάτων, στις περιπτώσεις που για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει απόκλιση στο σκέλος των κρατικών εσόδων.

Αυτό που θέλουν να κάνουν οι άθλιοι υπηρέτες της πλουτοκρατίας και των καπιταλιστών, είναι να θεσπίσουν νόμους με τους οποίους θα είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι οι δανειστές τους και χειροπόδαρα δεμένος ο λαός της χώρας. 
Από αυτήν την άποψη τα υπέρογκα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε φέτος με τα ραβασάκια της εφορίας, είναι η απαρχή για τη νομιμοποίηση μιας τέτοιας πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου, που τον χειμώνα θα μειώνει μισθό και συντάξεις, ενώ το καλοκαίρι θα αυξάνει τους φόρους και τα χαράτσια.

Είναι απόλυτα δεδομένο ότι τα κόμματα που έχουν υιοθετήσει την ΕΕ και το ευρώ ως μονόδρομο, μαζί με άλλους «μονοδρομιστές» σε ΕΕ και αλλού, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία τυφλής εξυπηρέτησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σχεδιάζουν μια κοινωνία εφιάλτη, στην οποία χάριν του κεφαλαίου θα σαρώνονται και θα συνθλίβονται τα πάντα.

Φραγμό σε μια τέτοια προοπτική μπορούν να βάλουν μόνο οι εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι μαζικά και αποφασισμένα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής,  την εγκαθίδρυση της δικής τους λαϊκής εξουσίας.



Και για «του λόγου το αληθές» τρεις πίνακες όπου φαίνεται ολοκάθαρα η "ληστεία" από έναν συνταξιούχο

Στον πρώτο πίνακα είναι το εισόδημα του 2010 (φορολογική δήλωση 2011) όπου βλέπουμε πως με «συνολικό δηλωθέν εισόδημα» 33.950.21 πλήρωσε 231,18 ευρώ, πέραν του παρακρατηθέντος φόρου.

Στο δεύτερο πίνακα  είναι το εισόδημα του 2011 (φορολογική δήλωση 2012) όπου βλέπουμε πως με  «συνολικό δηλωθέν εισόδημα» 31.889,85  πληρώνει 3.341,15 δηλαδή  με 2.060,36 λιγότερο εισόδημα πληρώνει επί πλέον 3.109,97

Στον τρίτο πίνακα βλέπουμε τις απανωτές κρατήσεις «ΥΠΕΡ ΑΠΟΡΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ» , που συνολικά –κύρια και επικουρική σύνταξη- η «ληστεία» φτάνει το μήνα στο ποσό των 650,53 ευρώ.

Και αν το φόρο 3.341.15 τον διαιρέσουμε με το 12(όσοι οι μήνες) βλέπουμε πως αντιστοιχεί επί πλέον «κλέψιμο» από  το εισόδημα του 278,43.
Αυτό σημαίνει με απλά μαθηματικά πως το κράτος  του ανθρώπου αυτού του «ληστεύει» το κράτος 928,96 ευρω.


Αν αύριο αυτόν εδώ επειδή δεν θα έχει να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού του, το δάνειο του αυτοκινήτου του - ειδή είχε αυτό  εισόδημα που το κλέβεις κύριε κράτος τα πήρε τα δάνεια και δεν θα έχει να πληρώσει και τις σπουδές των παιδιών του και να θρέψει την οικογένεια του μ΄αυτά που του αφήνεις, και θέλεις να του "κλέψεις" και άλλα, δώσει τέρμα στη ζωή του  θα είσαι ή δεν θα είσαι ο ηθικός  αυτουργός σ'αυτό το  έγκλημα;

Και μετά απορούμε γιατί οι αυτόχειρες - επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους - φτάσανε  σε τριψήφιο αριθμό.
Θα βρεθεί κάποτε κάποιος να καθίσει όλους  αυτούς του ς κυβερνώντες αλλά και αυτούς που ψήφισαν αυτά τις «νόμιμες» ληστείες να τους καθίσει στο σκαμνί «ως ηθικούς αυτουργούς» για τους αυτόχειρες?
Μέχρι ένα βαθμό την ευθύνη έχουμε και όσοι από μας πιστέψαμε «στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», στα 18 σημεία, και στις άλλες υποσχέσεις των κομμάτων εκείνων που μας τα έταξαν, ξεχάσαμε το παρελθόν τουςμ τους δώσαμε συγχωροχάρτι και τους βάλαμε να συνεχίσουν, με τα μνημόνια τους, να «ληστεύουν» τον μισθοσυντήρητο, τον συνταξιούχο και τον μικροεπαγγελματία και να τα δίνουν στο κεφάλαιο και στους τραπεζίτες.
 Και από το δίσκο «ΛΙΤΑΝΕΙΑ» αντιγράφω τους στίχους του ΑΡΙΑ «ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ» που τους αφιερώνω  στους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ μας.

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ
Οι ληστές, οι ληστές
μας σπάσαν το φλογέρα,
οι ληστές, οι ληστές
μας κλέψαν τον αγέρα.
Φτάσαν κουρσάροι με σπαθιά
και σφάζουνε και καίνε,
και κλαίνε μάνες και παιδιά
βουνά και δέντρα κλαίνε.
Οι ληστές, οι ληστές,
μας πλήγωσαν τ’ αηδόνι,
οι ληστές, οι ληστές
και πια δεν ξημερώνει.
Ήρθαν κουρσάροι κούρσεψαν
τις θυμωνιές, τα δάση,
 και τη ζωή μας έχουνε
σταυρώση και κρεμάση.
Οι ληστές, οι ληστές,
κατάρα και λεφούσι
οι ληστές, οι ληστές,
ποιος τάχα να τ΄ακούση.
Γλυφό νερό κι αντίδωρο
 η λευτεριά βογγάει,
 πικρό τραγούδι σέρνεται
 αχολογάει κι ορμάει

Δεν υπάρχουν σχόλια: