Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αντιλαϊκό γιουρούσι για να σωθεί η πλουτοκρατία


  
 Την κοινή συνισταμένη Ελλάδας - Γερμανίας για κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στο λαό, με απαρέγκλιτη τήρηση των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και με στόχο να διαφυλαχτεί προσωρινά η συνοχή της Ευρωζώνης, ανέδειξαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχαν χτες στο Βερολίνο.

Το τρίπτυχο λιτότητα (μέσω ισοσκελισμένων προϋπολογισμών), φτηνότερα εργατικά χέρια (με προώθηση διαρθρωτικών ανατροπών), άμεση παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους της δημόσιας περιουσίας (με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις), ήταν το ζουμί της αντιδραστικής συμφωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Ο Α. Σαμαράς προχώρησε σε διαδοχικές διαβεβαιώσεις για την υλοποίηση των «συμφωνηθέντων». Αποδεικνύοντας ότι είναι αποφασισμένος να μην αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα, δήλωσε «ουδείς αναμάρτητος» για την υποκριτική στάση που είχε κρατήσει ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο μνημόνιο, αποδεικνύοντας τη ρηχότητα της αντιμνημονιακής ρητορείας, που στόχο έχει να εγκλωβίσει το λαό.
«Το θέμα δεν είναι τι έκανα εγώ χτες, αλλά η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είπε χαρακτηριστικά. Η Α. Μέρκελ ξεκαθάρισε από την πλευρά της ότι θα «στηρίξει» την ελληνική κυβέρνηση. Δήλωσε βέβαιη ότι «θα κάνει τα πάντα» και την κάλεσε να μη «μείνει στα λόγια» και να «προχωρήσει σε έργα», να ισοπεδώσει δηλαδή ό,τι έχει απομείνει από τα λαϊκά δικαιώματα.
Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η Α. Μέρκελ, παρέπεμψαν για μετά την έκθεση της τρόικας την όποια συζήτηση για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αφού πρώτα θα έχει εγκριθεί και ψηφιστεί η σφαγή του ελληνικού λαού. Επί της ουσίας, η επιμήκυνση θα αποτελέσει το «εργαλείο» για να επιδιωχθεί η υποταγή του λαού στα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: