Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ορμάνε στο ψητό τα μονοπώλια


 …….
 Η επίσκεψη Μέρκελ κανένα όφελος δεν είχε για τα λαϊκά συμφέροντα. 

Οι επίσημες δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο, αλλά και οι επαφές που είχαν με Ελληνες κεφαλαιοκράτες και εκπροσώπους γερμανικών μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ανέδειξαν:
Πρώτο, την απόλυτη σύμπλευση για την επιβολή των βάρβαρων μέτρων του νέου πακέτου των 13,5 δισ. ευρώ και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που διασφαλίζουν ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη στο κεφάλαιο, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων.
Δεύτερο, τη συμφωνία τους ότι για να υπάρξει η εκταμίευση της δόση των 31,5 δισ. ευρώ (από τα οποία τα 25 δισ. θα δοθούν στους τραπεζίτες), θα πρέπει να ψηφιστούν οι «προαπαιτούμενες δράσεις» των μνημονίων, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παραπέρα μείωση των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την καρατόμηση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την αύξηση της φορολόγησης της λαϊκής οικογένειας.
Τρίτο, επαληθεύτηκε ότι τα γερμανικά μονοπώλια σε συνεργασία και συμπράξεις με εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, ώστε να διεισδύσουν βαθύτερα σε κερδοφόρους τομείς.
Τέταρτο, η κλιμάκωση της σφαγής του λαού και η μόνιμη λιτότητα αποτελούν τις «προϋποθέσεις» για να συζητηθεί μια πιθανή επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος και νέο «κούρεμα» του χρέους. Μια συζήτηση που θα γίνει στις συμπληγάδες των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας, χωρίς να αποκλείει κανείς ότι η όξυνση των αντιθέσεων μπορεί να οδηγήσει και σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο από το ευρώ. Εξάλλου η Α. Μέρκελ αρκέστηκε να δηλώσει: «Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».
………………..
Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλο το άρθρο εδώ: http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=14/10/2012&id=14237&pageNo=8&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: