Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Μητροπολίτης Ιερισσού .... ο Αρχ.Θεόκλητος Αθανασόπουλος

"Θεοκλήτου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, υπερτίμου και εξάρχου πάσης Χαλκιδικής, ημών δε πατρός και ποιμενάρχου πολλά τα έτη".
Όπως αναμένονταν- βλέπετε εδώ το άγιον πνεύμα κατεβαίνει στους ιεράρχες μας πολύ πριν την συνεδρίαση της Ι.Σ.- εκλέχτηκε ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος από την "ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ".
Κατά τους ....Αγίους Ιεράρχες μας , δηλαδή αυτούς που τον ψήφισαν γνωρίζει .....ΑΡΙΣΤΑ τα της Μητρόπολης ΙΕΡΙΣΣΟΥ κλπ.
Θεωρώ ότι ήταν λάθος από την ίδια τη Μητρόπολη μας να ...κατεβαίνουν δυο υποψήφιοι. Πέρα από οτιδήποτε άλλο, χώρισε στα δυο και τους ...πιστούς της Μητρόπολης σε ΙΓΝΑΤΙΑΚΟΥΣ και ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΙΚΟΥΣ.
 Εκλέχτηκε, όπως διάβασα σε πολλά "μπλοκάκια", με 40 ψήφους έναντι 20 του πατέρα Ιγνατίου και 14 του πατέρα Χρυσοστόμου.
Θα περιμένουμε να δούμε πως θα πορευτεί μετά την εγκατάσταση του. Θα αξιοποιήσει τους δυο συνυποψηφίους του ή θα φέρει δικό του πρωτοσύγγελο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο;
ΟΨΟΜΕΘΑ.
Σημείωση:
1) Κάποτε πρέπει η ανάδειξη των νέων Μητροπολιτών να γίνετε με κλήρο -ΚΛΗΡΙΚΟΙ γαρ- και να σταματήσει το "δούναι και λαβείν"  που προηγείται της ψηφοφορίας και να σταματήσουν να μα λένε πως τους φωτίζει το ΆΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ κατά την ψηφοφορίαν. Οποία κοροϊδία
2)Θέλω να δω αν όσοι βάλανε φαρδιά πλατειά την υποφραφή τους υπερ του πατέρα Χρυσόστομου θα τρέξουνε από τους πρώτους να πάρουν τη ευλογία του νέου μητροπόλίτου ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ και ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ και να γίνουν "βασιλικότεροι του βασιλέως".
 Και τόσο στη Γαλάτιστα,που κακώς όταν έγινε η Μητρόπολη  Ιερισσού .... δεν πήρε  και το "ΓΑΛΑΤΙΣΤΗΣ" μια και ήταν έδρα Μητρόπολης, όσο και στην ΑΡΝΑΙΑ που είναι η έρδα της Μητρόπολης, να πάψουν κατά τον ....πολυχρονισμό να προσθέτουν και τα ονόματα των χωριών των.
Καλώς να μας έρθει και να  μας ποιμάνει θρησκευτικώς και όχι θρησκοληπτικώς.
Και προπαντός να επισκέπτεται ΌΛΑ τα χωριά και οικισμούς και όχι μόνο τα κεφαλοχώρια.



 .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://anastasiosk.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8216.html
Οι αντιδράσεις των πιστών για την εκλογή των νέων μητροπολιτών. Δυστυχώς η Ιεραρχία κώφευσε.

Ανώνυμος είπε...

Ποιες αντιδράσεις πιστών;
Οι παρατρεχάμενοι των ντόπιων υποψηφίων και κάποιοι φιλόδοξοι αρχιμανδρίτες χωρίστηκαν σε ομάδες.
Πάντως σε ίντριγκες και κολιγιές οι δεσποτάδες ξεπέρασαν ακόμα και τα κόμματα.