Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΑΣΗΚΩΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ


 .......................................

Η φοροαφαίμαξη πλήττει εξίσου εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ, καθιστώντας αναγκαία την ενιαία πάλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια
.......................................
Συγκεκριμένα:
-- Καταργούν το αφορολόγητο όριο για τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. 
.....................................................
-- Καταργούν όλες τις «ελαφρύνσεις» που έχουν απομείνει από τις προηγούμενες παρεμβάσεις τους και που αφορούν στις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης, όπως για ενοίκια, τόκους δανείων α' κατοικίας, φροντιστήρια παιδιών, Υγεία κ.ά...
..................................................................
-- Καταργούνται οι ισχύουσες σήμερα φορο-«απαλλαγές» στα κοινωνικά επιδόματα, όπως της ανεργίας, ΕΚΑΣ, πολυτεκνικά, αναπηρικά, φοιτητικά. Στο εξής (με αναδρομική εφαρμογή για το 12μηνο του 2012) θα προστίθενται στα άλλα εισοδήματα για να φορολογούνται με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα - καρμανιόλα.
..............................................................
-- Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου (σήμερα 5.000 ευρώ) για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρο-επαγγελματίες. Θα φορολογούν από το πρώτο ευρώ, ενδεχομένως και με ενιαίο συντελεστή στο 35%, ή «εναλλακτικά» στη βάση νέας κλίμακας με συντελεστές 20% και 35%.

-- Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και για τους αγρότες (επίσης 5.000 ευρώ). Από το 2013 οι επιστροφές ΦΠΑ στους αγρότες περικόπτονται στο 6% από 11%.  
................................................................
-- Ο συντελεστής φόρου στις αμοιβές των αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού αυξάνεται από 6% σε 15% και στις αμοιβές των κατώτερων πληρωμάτων από 3% σε 10%.

Θέμα χρόνου είναι και οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των αστικών συγκοινωνιών, όπως και οι ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στο υγραέριο και στα τσιγάρα. 

Από το 2013 μέσω του λεγόμενου «ενιαίου τέλους» έρχονται να επιβάλλουν ασήκωτα χαράτσια, στη λαϊκή κατοικία και μικρή περιουσία και σε κάθε σπιθαμή γης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: