Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Προσκλητήριο στα μονοπώλια, εμπόριο φόβου και αυταπατών στο λαό

 Η ευθεία επίθεση εναντίον του λαϊκού κινήματος που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μέσα στη βδομάδα -επί αμερικανικού εδάφους- επιχειρώντας να ταυτίσει τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που αποτελεί το σιδερένιο χέρι του καπιταλιστικού συστήματος, με τη λαϊκή πάλη και τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αποτελεί τμήμα μιας συντονισμένης επιχείρησης του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης με πολλαπλές επιδιώξεις.
Με ακροατήριο εκπροσώπους μονοπωλιακών ομίλων και της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε επανειλημμένως ότι η Ελλάδα «είναι παράγοντας σταθερότητας», προσπαθώντας να εξασφαλίσει αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας προς όφελος των μονοπωλίων, στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εντείνονται στην περιοχή.
Καθόλου τυχαία, τη διαφήμιση στους Αμερικανούς μεγαλοεπιχειρηματίες της «σταθερότητας» και των «μεγάλων επενδυτικών ευκαιριών» στην Ελλάδα που εξασφαλίζονται από τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθήθηκαν με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια, ο πρωθυπουργός τη συνόδευσε με τη μόνιμη επίκληση της επικίνδυνης και ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: