Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συνεχίζεται η επιχείρηση παγίδευσης του λαού.....


..... για την αναμόρφωση του Αστικού πολιτικού σκηνικού

Συνεχίζονται οι διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, με έμφαση στην ανασύνθεση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, την εμφάνιση και νέων κομμάτων (φτιαγμένων από τα πιο φθαρμένα υλικά) που έρχονται κυρίως για να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, να την παγιδεύσουν και να την πισωγυρίσουν μετά στην ίδια κοίτη, αυτή του ευρωμονόδρομου και της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής του.
Στο νεοεμφανιζόμενο «Ποτάμι» του δημοσιογράφου Στ. Θεοδωράκη που θέλει να παίξει ρόλο καταλύτη στην ανασύνθεση του «κεντροαριστερού» χώρου, ο επικεφαλής περιόδευσε στην Κρήτη. Θέλοντας να μην ταυτιστεί προεκλογικά με φθαρμένα πρόσωπα και καταστάσεις, διέψευσε ότι του έγινε πρόταση να ηγηθεί της μεγάλης κεντροαριστεράς παράταξης, όπως είχε πει ο Νίκος Μπίστης.
Βέβαια, δεν μπόρεσε να αποκλείσει τέτοιες συνεργασίες στο μέλλον: «Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι συμπράξεις, ούτε οι διαπραγματεύσεις σε κλειστά δωμάτια, ούτε οι συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Θα προχωρήσουμε, θα είναι όλα διάφανα και ο σκοπός μας είναι να δυναμώσουμε "Το Ποτάμι"». Αφησε έτσι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, με ισχυροποιημένο το μόρφωμά του, να διαπραγματευτεί από καλύτερες θέσεις σε έναν ας πούμε «δημόσιο διάλογο» τη συμπόρευση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, ή και τη στήριξη του δίπολου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.
Στην «Ελιά» (ΠΑΣΟΚ, κόμμα Λοβέρδου, «58», άλλες κινήσεις της «κεντροαριστεράς), καταλήγουν στα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών (έχουν ακουστεί ήδη τα ονόματα των Γ. Παγουλάτου, Ν. Μπίστη, Κ. Πιερρακάκη, Θ. Τσίκα, Οδ. Κωνσταντινόπουλου, Ε. Καϊλή, Σ. Ράπτη, Α. Αλ Σάλεχ, Κ. Μπατζελή, Π. Καψή κ.ά.).
Εξελίξεις υπάρχουν και στο χώρο της λεγόμενης κεντροδεξιάς, καθώς ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης συναντήθηκε με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, καταλήγοντας σε συμφωνία για συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο.

ΠΗΓΗ:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/3/2014&id=15048&pageNo=10&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: