Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Ολα για το κεφάλαιο με ή χωρίς μνημόνια

Σε συνέδριο για την «εξωστρέφεια» της οικονομίας μίλησαν Σαμαράς και Βενιζέλος
Ο Αντ. Σαμαράς στο βήμα του συνεδρίου
Eurokinissi
Κατηγορηματικές δεσμεύσεις προς τους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ότι η πολυεπίπεδη πολιτική στήριξης των συμφερόντων τους θα επεκταθεί και θα ενταθεί, έδωσαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι,Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών του διήμερου διεθνούς συνεδρίου, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, με θέμα την «εξωστρέφεια» της ελληνικής οικονομίας.
Η ανάκαμψη των εξαγωγών, ως βασικός πυλώνας στην πορεία «ανόρθωσης» της οικονομίας, υπογραμμίστηκε από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του, προχτές, πρώτη μέρα του συνεδρίου. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, έκανε λόγο για μια «επιθετικότερη προώθηση των οικονομικών, εμπορικών και ενεργειακών συμφερόντων της χώρας διεθνώς», προαναγγέλλοντας την πιο ενεργή εμπλοκή στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης.
Ολοι οι παραπάνω στόχοι υπηρετούν την έξοδο του εγχώριου κεφαλαίου από την κρίση, την ενίσχυση της κερδοφορίας του. Στον αντίποδα, όπως δείχνουν και τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, αποτελούν πραγματική απειλή για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, αφού αφενός σημαίνουν παραπέρα μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και γενικότερη αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και αφετέρου εμπλέκουν επικίνδυνα τη χώρα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Η συνέχεια εδώ:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/3/2014&id=15050&pageNo=10&direction=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: