Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ερχόμαστε πνευματικά εκ μέρους της ανθρωπότητας…


Φωτο Λιμένας Αποστόλου Παύλου.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Από τον Νοέμβριο του 2013 το γράψαμε ότι ¨οι Τούρκοι με την απόφαση τους να μετατρέψουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε τέμενος, ουσιαστικά άνοιξαν την καταπακτή της Παγκόσμιας Ιστορίας και πλέον μέσα από τις υπόγειες στοές του Ιερού Καθιδρύματος που προσπαθούν μετα μανίας να εξερευνήσουν βγαίνουν όλα τα φαντάσματα των αδικοχαμένων ψυχών της βάρβαρης Τουρκοκρατίας αλλά και των άλλων περιόδων της από την Γενοκτονία των Ελλήνων –Ρωμηών στην Μ. Ασία, Πόντο μέχρι Κύπρο κ.α¨.

Έτσι εδώ και ένα εξάμηνο τα τσιράκια του νεου- Σουλτάνου τα ρίξανε όλα στην μάχη των εντυπώσεων για τα ψηφαλάκια των εκλογών του Μαρτίου και αποφάσισαν ερήμην της ανθρωπότητας να προσβάλουν την Πνευματική- Ιστορική και Πολιτισμική Συνείδηση.

Ο συμβολισμός της πρωτοβουλίας  της μετατροπής της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ δεν είναι επιφανειακός  αλλά δίνει πολλά μηνύματα  σε πολλές κατευθύνσεις.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ= τέμενος σημαίνει  για τους Αγαρηνούς ότι
¨ εμείς θα είμαστε τα αφεντικά όλης της ευρύτερης γεωπολιτικής περιοχής. Τι υφαλοκρηπίδες, ΑΟΖ, Θράκη, Κύπρο  και πράσινα και μπλέ παραμύθια; Όλα θα γίνουν δικά μας όπως επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.¨

¨Σαν Αγαρηνοί λεηλατήσαμε και βιαιοπραγήσαμε μέσα σε αυτό το Ιερό Σέβασμα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, σαν φανατικοί Ισλαμιστές θα το κρατήσουμε και θα το ξαναλειτουργήσουμε ¨.

Αυτά σκέπτονται, ουσιαστικά όμως φοβούνται και προσπαθούν με ¨σπονδές¨ να παρατείνουν την παραμονή τους σε μέρη που κατέλαβαν με  βία.¨

Όμως η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ λες και είναι ¨ζωντανός οργανισμός¨  και τους απεχθάνεται μετα βδελυγμίας  και θέλει να τους πετάξει στην απ έξω.

Με του που ακούσθηκαν και έγιναν κατανοητές οι προθέσεις τους  περι μετατροπής σε τζαμί  ένας άνεμος σκανδάλων άρχισε να συσσωρεύει στην επικαιρότητα τους στοίβες  από παρανομίες και διαπλοκές μεταξύ των κυβερνώντων αφήνοντας άφωνη την κοινή γνώμη της γείτονος  χώρας. Μόλις άρχισαν τα σκάνδαλα έπεσε και ο φερεντζές της  Οικονομίας  του γίγαντα με τα πήλινα πόδια και άρχισαν τα δακρυγόνα στους δρόμους.

Τελικά η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ κρύβει πολλές εκπλήξεις αν αναλογισθεί κάποιος πως η Τουρκία πλην των άλλων  θα πρέπει να διαχειρισθεί εν μέσω εκλογών και την κρίση που ξέσπασε στην γειτονική αυλή της που λέγεται Μαύρη Θάλασσα- Ουκρανία- Κριμαία- Ρωσία; Ήδη αισθάνεται μια καυτή ανάσα από τον Βορρά.

Και αν εμείς υπερβάλουμε με τα λεγόμενα μας καθότι το συναισθηματικό στοιχείο ξεχείλισε από την μεγίστη αδικία των καιρών μας απέναντι στην Ορθοδοξία δεν παραβλέπετε πλέον το στοιχείο ότι η υπόθεση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ παίρνει ολοένα ευρύτερες γεωπολιτικές διαστάσεις και μάλιστα εν μέσω αποκαλυπτικών γεγονότων.

Για αυτό στην αρχή επισημάναμε το τυχαίο ή συμπτωματικό γεγονός όπως μπορεί να το εκλάβει ο καθείς ότι μόλις οι Τούρκοι ¨διαλογίσθηκαν¨ να πειράξουν  την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ άνοιξε η καταπακτή παγκόσμιων γεωπολιτικών γεγονότων!!

Δεκάδες χιλιάδες είναι τα κεράκια- ψήφοι των απανταχού της γης Ορθοδόξων χριστιανών σε δημοψηφίσματα που γίνονται στον Παγκόσμιο ιστό- διαδίκτυο και ειδικότερα με θέμα να λειτουργήσει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ.

Στις προσευχές των Ελλήνων εδώ και πολύ καιρό ¨παντί τρόπω¨ αλλά και  στα εξελισσόμενα γεωπολιτικά γεγονότα έρχονται να προστεθούν και οι δηλώσεις του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

¨Μερικά εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των εργασιών της Σύναξης των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα πραγματοποιηθεί στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας στο εκκλησίασμα, την Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία, επισήμανε ότι η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας – εφόσον τεθεί ζήτημα - διεκδικεί να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία για τον αρχικό σκοπό για τον οποίο κτίσθηκε, δηλαδή ως χριστιανικός Ναός.

«Με τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Πόλη έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να επισκέπτονται τα μνημεία της, με πρώτο και μεγαλύτερο και ιερότερο την Αγία Σοφία, για την οποία όπως θα διαβάζετε και θα ακούτε υπάρχει μια κίνηση μέσα σε μια μερίδα του τουρκικού λαού για να μετατραπεί από μουσείο που είναι σήμερα σε τέμενος. Βεβαίως και θα αντιδράσουμε, όχι μόνο εμείς οι Ορθόδοξοι, μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά θα αντιδράσει όλη η Χριστιανοσύνη, ανεξαρτήτως δόγματος, εάν είναι Ρωμαιοκαθολικοί, εάν είναι Προτεστάντες, εάν είναι Ορθόδοξοι, όλοι εν σώματι θα αντιδράσουμε», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και τόνισε: «Εάν πρόκειται η Αγία Σοφία να επιστραφεί εις την λατρεία του Θεού, πρέπει απαραιτήτως να επιστραφεί εις την λατρεία του Τριαδικού Θεού των Χριστιανών, διότι εκτίσθη ως Εκκλησία, δεν εκτίσθη ούτε ως μουσείο, ούτε ως τέμενος. Μας ανήκει, την διεκδικούμε, είναι η Μεγάλη Εκκλησία μας και κατ’ επέκταση της Αγίας Σοφίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ονομάζεται Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία. Είναι ό,τι ιερότερο έχουμε ως Ορθόδοξοι και ως Έλληνες». http://www.amen.gr/article4 Μαρτίου 2014,¨

Παναγιότατε  μακάρι να μας βοηθήσουν οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Προτεστάντες  όπως τονίζεται  φυσικά αν εξαλείψουν από την ιστορική συνείδηση τους τα εγκλήματα καθοσιώσεως που διέπραξαν στον Πνευματικό χώρο του Παγκόσμιου αυτού Καθιδρύματος που δυστυχώς μάλλον κυνηγούν τους απογόνους τους  την στιγμή που παρόμοια εγκλήματα διαπράττονται καθημερινά στον κόσμο.

Ότι και να σκέπτονται να κάνουν οι ¨φίλοι¨ μας στην Χριστιανοσύνη καθότι προς το παρόν αυτό που λογίζονται είναι πως θα αφήσουν τους εν Ελλάδι Ρωμηούς ξυπόλητους.
Εμείς έχουμε να πούμε…

Ότι όπως ξυπόλητοι ήρθαν οι πρόγονοι μας από τις Αλύτρωτες-Αλησμόνητες  Πατρίδες έτσι και εμείς είμαστε πλέον αποφασισμένοι ξυπόλητοι να επιστρέψουμε πίσω και να  πάμε στην Κωνσταντινούπολη  για να λειτουργηθούμε σε μία ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: