Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση - Άγνωστη ακόμα η λυπητερή

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Και όμως έχουν περάσει 4 χρόνια κρίσης και 6 χρόνια ύφεσης και ηικυβέρνηση εξακολουθεί και πολιτεύεται με όρους 2000.Μπορεί να μην δίνει επιδόματα φροντίζει όμως αφού έχει πιει το αίμα του λαού με το καλαμάκι επί 4 χρόνια και αφού κατάφερε να βάλει 3 δισ. ευρώ όπως λένε στο “κουμπαρά” του πλεονάσματος αποφάσισε να τον σπάσει φωνάζοντας με άλλο τρόπο “λεφτά υπάρχουν”.
Και φυσικά λεφτά υπάρχουν, μόνο αν σκεφτεί κανείς της πάσης φύσεως περικοπές και τα χρωστούμενα του κράτους στους ιδιώτες επί 3 χρόνια.
Προφανώς τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ούτε παιδική ασπιρίνη δεν είναι για τους πληγέντες της κρίσης, καθώς τα 500.000.000 ευρώ θα κατευθυνθούν σε στοχευμένη εκλογική πελατεία.
Η συμφωνία που υπήρξε με την τρόικα ήταν σαφώς μια “πολιτική συμφωνία” ενόψει των ευρωεκλογών καθώς καμία πλευρά δεν ήθελε να υπάρξει “ναύαγιο” που θα έριχνε ακόμη περισσότερο νερό στο μύλο του ευρωσκεπτικισμού εντός και εκτός Ελλάδας.
Οι εξαγγελίες Σαμαρά δεν μπορούν να εξωραϊσουν την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και επιχειρηματίες, καθώς όλοι αναμένουν υποψιασμένοι πλέον από το επικοινωνιακό παιχνίδι τριών ετών το κείμενο της συμφωνίας όπως αυτό θα αποτυπωθεί και στους εφαρμοστικούς νόμους που θάρθουν προς ψήφιση στη Βουλή "απειλώντας" και πάλι την κυβερνητική και την κοινοβουλευτική συνοχή της πλειοψηφίας.
Και μια "μικρή" λεπτομέρεια προς τους “οπαδούς” του success story: Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη αποφασιστεί στην ΕΕ μία χώρα για να "βγει" από το καθεστώς επιτήρησης και εποπτείας (...τουτέστιν τρόικα) πρέπει να έχει αποπληρώσει το 75% του ποσού που έχει δανειστεί από τους μηχανισμούς διάσωσης της ΕΕ...!
Και παρεπιπτόντως μετά το success story ενόψει ευρωεκλογών η τρόικα ξανάρχεται για επαναξιολόγηση και αναρωτιέμαι πως θα δικαιολογηθεί αλήθεια τυχόν τρίτο μνημόνιο, δηλαδή νέο δάνειο για να καλύψουμε το βέβαιο χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2015-2016 που φθάνει τα 15 δισ. περίπου.
Και παράλληλα αν δεν υπάρξει λύση στο μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους όσα συνέβησαν και ανακοινώθηκαν χθες και όχι μόνο είναι ως μη γενόμενα.
Μέχρι τότε βέβαια ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, μπορεί να έχουν γίνει και εθνικές εκλογές, να τα φορτωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, “αριστερή παρένθεση” και η ζωή συνεχίζεται....
ΠΗΓΗ: http://gr.news.yahoo.com/%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-044000049.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: