Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αγριος ξυλοδαρμός 15χρονου από Ισραηλινούς

Ο 15χρονος Τάρεκ Κχντέιρ συνελήφθη το Σάββατο, ένα 24ωρο μετά την κηδεία του ξαδέλφου του, από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το «έγκλημά» του ήταν ότι έτυχε να είναι μπροστά σε συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει στην πόλη ανάμεσα σε στρατιώτες και Παλαιστίνιους νεαρούς.
 Οπως κατέγραψε βιντεοκάμερα κινητού τηλεφώνου, ο 15χρονος Αμερικανοπαλαιστίνιος Τάρεκ Κχντέιρ ξυλοκοπήθηκε άγρια ιδιαίτερα στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα από δύο Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ είχε συλληφθεί. Με μώλωπες στο κεφάλι, ο 15χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές όπου κρατήθηκε όλο το Σαββατοκύριακο και χτες τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι την επικείμενη αναχώρησή του για τη Φλόριδα των ΗΠΑ, έπειτα από διαμαρτυρία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον.
Η μητέρα του 15χρονου σημείωσε, μιλώντας αργότερα στον Τύπο, ότι εάν ο γιος της δεν είχε αμερικανικό διαβατήριο θα σάπιζε σήμερα στις σκοτεινές ισραηλινές φυλακές, όπως συμβαίνει με εκατοντάδες άλλα παιδιά που συλλαμβάνονται, ξυλοκοπούνται και φυλακίζονται με την παραμικρή αφορμή από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: