Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

40 χρόνια από την Προδοσία της Κύπρου


Πέρασαν κιόλας 40 χρόνια από τη μέρα που οι μισοί έλληνες – όσοι είχαν κάνει το στρατιωτικό τους-τρέχανε αλαφιασμένοι να βρουν κάποιο μεταφορικό μέσο να πάνε στην μονάδα επιστράτευσης που έγραφε το …απολυτήριο στρατού.


Βλέπετε η προ πέντε ημερών επιχείρηση ανατροπής του Μακαρίου στην Κύπρο οδήγησε τους Τούρκους να μπουκάρουν στην Κύπρο και η Χούντα κήρυξε γενική επιστράτευση.
Και αποδείχτηκε πως τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά στις μονάδες επιστράτευσης. 
Χαμός παντού. 
Όλα σε διάλυση
Γιατί στα  εφτά της και κάτι χρόνια η Χούντα, διέλυσε στην κυριολεξία τον στρατό γιατί το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η διατήρησε του στρατιωτικού καθεστώτος που στηριζότανε από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Και  βλέποντας οι στρατοκράτες πως η Τουρκία, με τους ΑΤΤΙΛΕΣ της, θα καταλάμβανε ολόκληρη την Κύπρο κάλεσε τον Καραμανλή, με την προτροπή του Αβέρωφ, που όλα τα χρόνια της Χούντας ήταν συνομιλητής της, να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Και οι ΑΤΤΙΛΕΣ δεν κάνανε απόβαση στην Κύπρο.
Απλή αποβίβαση.
Οι εντολές της Χούντας ήταν να χτυπάνε του έλληνες υποστηρικτές της Κύπρου και όχι τους Τούρκους.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Το …κατέβασμα του αεροπλάνου με δεκάδες έλληνες στρατιώτες τα λέει όλα.
Και με κύριο κορμό στελέχη της παλιάς ΕΡΕ, - το αίμα νερό δεν γινετε -με …βασιλικούς άνδρες, και με κάποια στελέχη της δεξιάς πλευράς της παλιάς Ενωσης Κέντρου σχημάτισε την κυβέρνηση του.
Λογικά θα έχετε διαβάσει ή θα έχετε ακούσει,  μέχρι αυτή την ώρα θα διαβάζετε αυτό ο μικρό σχόλιο μας, ανακοινώσεις ΟΛΩΝ των κομμάτων και, σχεδόν, όλοι θα μιλάνε για ΠΤΩΣΗ της Χούντας.
 Αλλά αυτό είναι ψέμα.
Η χούντα δεν έπεσε
Δεν πέφτουν έτσι οι Χούντες
 Μια αλλαγή …φρουράς είχαμε.
Και αυτό φάνηκε  από την αρχή.(Και σήμερα ακόμα έχουμε βασιλικούς επιτρόπους στην κυβέρνηση).
Και με την αλλαγή φρουράς ακολούθησαν οι διάφορες δίκες ενάντια στους Απριλιανούς,  για όσες εγκληματικές πράξεις μηνύθηκαν, όχι με  ενέργειες της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά, με μηνύσεις διαφόρων πολιτών. Και λόγου του «στιγμιαίου» δεν κάθισαν όλοι στο σκαμνί.
Και όσοι έτυχε να ξαναπαρακολουθήσουμε από την κυβερνητική τηλεόραση  σε επαναλήψεις τα διάφορα στιγμιότυπα, ντοκιμαντέρ, εκπομπές κλπ  που αναφέρονταν στην Χούντα ανατριχιάσαμε μπροστά στις βαρβαρότητες των στρατοκρατών απέναντι στους πολίτες.
Και όλα αυτά ΠΡΈΠΕΙ να διδάσκονται στα σχολεία για να μαθαίνουν τα παιδιά  από το σχολείο το τα «καλά» των φασιστικών μορφωμάτων για να μην εξορκίζουμε σήμερα τη Χ.Α.
Μήπως τελικά η μη δίωξη τους τόσο από την προσωρινή κυβέρνηση Καραμανλή καθώς στη συνέχεια με την εκλεγμένη κυβέρνηση του ήταν μέσα σε «μυστική» συμφωνία;
Γιατί πως αλλιώς να ονομάσουμε την βεβιασμένη απόφαση του Καραμανλή να μετατρέψει «εν ριπή οφθαλμού» την εις θάνατον καταδίκην των Απριλιανών σε Ισόβια;
Και πώς να ερμηνεύσουμε την στάση Καραμανλή να μην αναζητήσει, με τα αρμόδια όργανα, τους υπευθύνους της λεγόμενης ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;
Και πώς να ερμηνεύσουμε τη στάση του Καραμανλή και του Α.Γ. Παπανδρέου να ΧΑΝΤΑΚΩΣΟΥΝ στα θεοσκότεινα υπόγεια της Βουλής το σχετικό πόρισμα;
Ποιους ενοχοποιεί το πόρισμα και το …θάψανε;
Μήπως κάποιοι ήταν ή και είναι ακόμα στελέχη των δυο αυτών κομμάτων;
40 ολάκερα χρόνια κλίνουμε σήμερα. 
Πότε θα τους μάθουμε;
Και γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν το ζήτησε καμιά ηγεσία της Κύπρου;
40 χρόνια 
Και ο ελληνικός λαός εδώ,  και 5 χρόνια, νιώθει είναι και πάλι στο "γύψο".
Αυτή τη φορά όχι με τα όπλα εκείνα των στρατοκρατών  και των ΗΠΑ αλλά με οικονομικά όπλα που τα στηρίζει η Γερμανία.
Ένα ζυγός που αυτή την φορά δεν είναι made in usa αλλά made in Germany.
Αυτές τις λίγες σκέψεις από μας για τα 40χρονα της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και  μερικές φωτογραφίες από την πρώτη μέρα της επιστράτευσης και κάποιες  από την «εμπόλεμη περιοχή» .


 Σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης βάλετε τα σχετικά…κλειδιά θα διαβάσετε πάρα πολλά για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Εμείς ρίξαμε μια ματιά ΕΔΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: