Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΟΗΕ: Καμία επίθεση του Ισραήλ δεν έγινε τυχαία - Αψηφούν τους κανόνες δικαίου

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι αρχές της αναλογικότητας και της προφύλαξης αγνοήθηκαν από το Ισραήλ...δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτήν την ατιμωρησία», είπεΟΗΕ: Καμία επίθεση του Ισραήλ δεν έγινε τυχαία - Αψηφούν τους κανόνες δικαίου
ΟΗΕ: Καμία επίθεση του Ισραήλ δεν έγινε τυχαία - Αψηφούν τους κανόνες δικαίου

Η Ύπατη Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ναβί Πιλάι κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι αψηφά τους κανόνες του διεθνούς δικαίου στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Γενεύη πριν από την λήξη της εξαετούς της θητείας, η Ναβί Πιλάι κατήγγειλε τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, κατά κατοικιών, σχολείων, νοσοκομείων και εγκαταστάσεων του ΟΗΕ.

«Καμία από τις επιθέσεις αυτές δεν φαίνεται να έγινε κατά τύχην. Φαίνονται ότι είναι ενέργειες αψήφησης των υποχρεώσεων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις οποίες οφείλει να τηρεί το Ισραήλ», είπε.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι αρχές της αναλογικότητας και της προφύλαξης αγνοήθηκαν από το Ισραήλ...δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτήν την ατιμωρησία», είπε.

Η Ναβί Πιλάι πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες μπορεί να συνιστούν εγκλήματα σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις 23 Ιουλίου, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποφάσισε, κατόπιν παλαιστινιακού αιτήματος, τη σύσταση διεθνούς επιτροπής έρευνας για τις παραβιάσεις που έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα. Τα μέλη της επιτροπής θα ορισθούν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Μποντλέρ Ντονγκ Ελα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μόνο που το Ισραήλ γράφει "εκεί που δεν πιάνει μελάνι" όλα αυτά και εξακολουθεί την γενοκτονία των Παλαιστινίων γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως για τα εγκλήματα αυτά δεν θα βρεθεί ποτέ μια "ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: