Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Σκουριές: Νομιμοποιούν με (Ν)τροπολογία «το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης»


Το νομοσχέδιο για τα δάση που ψηφίζεται την Παρασκευή απέκτησε άλλη μία τροπολογία, η Ελληνικός Χρυσός άλλη μία φωτογραφική διάταξη και η… ανάπτυξη προελαύνει.
Με μία  νέα τροπολογία τακτοποιούνται οι «εκκρεμότητες» των θηρευτών χρυσού με το ελληνικό δίκαιο. «Το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» που κατασκευάζεται στις Σκουριές θα είναι απολύτως νομότυπο.
 
Η τροπολογία έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων της Χαλκιδικής, που σχεδιάζουν τις αντιδράσεις τους: χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου, ενώ σήμερα συγκαλείται στην Ιερισσό ευρύτατη σύσκεψη με όλες τις επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής, αιρετούς από το δήμο και την Περιφέρεια και τους τοπικούς βουλευτές.
 
Η τελευταία τροπολογία που αποκάλυψαν χθες οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, προβλέπει τα εξής:
 
1.      Η έγκριση της τεχνικής μελέτης αποτελεί πλέον και έγκριση δόμησης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκμετάλλευσης και επεξεργασίας μεταλλευμάτων.
2.      Η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων, συνοδευόμενες από υπεύθυνη δήλωση του μελετητή μηχανικού που βεβαιώνει την πληρότητα της μελέτης και τη νομιμότητα, είναι πλέον αρκετά για τη θεώρηση της έγκρισης δόμησης.
3.      Για πρόχειρα και κινητά καταλύματα δεν απαιτείται πλέον ούτε έγκριση ούτε άδεια δόμησης.
4.      Το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πλέον την έκδοση της έγκρισης και της άδειας δόμησης, καθιστώντας αναρμόδιες τις υπηρεσίες της πολεοδομίας.
 
«Σε τρεις γραμμές αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στο καταστροφικό έργο της εταιρείας. Ταυτόχρονα, οι παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός παράγουν νομολογία», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Φορέων..

Δεν υπάρχουν σχόλια: