Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

«Τερματίστε το μακελειό του παλαιστινιακού λαού τώρα!»

Σε προχτεσινή ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει οργή για το συνεχιζόμενο βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ, ζητώντας να τερματιστεί άμεσα το μακελειό του παλαιστινιακού λαού. 
Οπως υπογραμμίζει, οι βάρβαρες επιδρομές επιδιώκουν «τη συλλογική τιμωρία ενός λαού που αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του για ανεξάρτητο κράτος», σημειώνοντας πως «ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη δημιουργία και αναγνώριση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
Παράλληλα, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ)εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό, καταγγέλλοντας τη φονική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης, τις επιθέσεις, τις απαγωγές και τη διεύρυνση των εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη. Επσημαίνει ότι «το αίμα των αθώων και η αδικία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού δεν βρίσκεται μόνο στα χέρια του σιωνιστικού Ισραήλ, αλλά και σε αυτούς που το υποστηρίζουν όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ και όσοι άλλοι δεν κάνουν τίποτε για να να τερματίσουν το μαρτύριό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: