Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, απεφάσισε να βάλει οριστικά την ταφόπλακα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Δήλωση του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου Αγροτικής Πολιτικής για το κλείσιμο των εργοστασίων της Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα και τις Σέρρες


Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, απεφάσισε να βάλει οριστικά την ταφόπλακα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Με το κλείσιμο, άλλων δύο σημαντικών εργοστασίων. Της Ορεστιάδας και των Σερρών. Αφού οι ίδιες κυβερνήσεις της εθνικής υποτέλειας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είχαν φροντίσει τα προηγούμενα χρόνια να κλείσουν τα εργοστάσια της Ξάνθης και της Λάρισας. Με δραματικές συνέπειες για τις αντίστοιχες περιοχές και ιδιαίτερα για την πολύπαθη Βόρεια Ελλάδα. Τα αποτελέσματα των πολιτικών των κυβερνήσεων του πάλαι ποτέ δικομματισμού, στο χώρο της Ζάχαρης, είναι αποκαλυπτικά. Η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης κατέρρευσε και απειλείται πλέον με πλήρη αφανισμό. Από τα 10 εκατ. κέρδη που κατέγραφε το 2005 στον ισολογισμό της, έφτασε σήμερα να κλείνει τα εργοστάσιά της, την ώρα μάλιστα που οι διεθνείς τιμές του προϊόντος ανεβαίνουν. Από τα 400.000 στρέμματα τεύτλων απέμειναν 55.000,  οι 1.300 μόνιμοι εργαζόμενοι έγιναν μόλις 400,  οι 320.000 τόνοι παραγωγής μειώθηκαν σε 35.000 και  ναυάγησε κι αυτό ακόμα το σχέδιο παραγωγής βιοκαυσίμων. Ο αγροτικός κόσμος αντιδρά. Τώρα γνωρίζει τους υπεύθυνους του εγκλήματος. Την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Τις υποτελείς κυβερνήσεις, που το εκτέλεσαν.
 Τους τραπεζίτες που εξυπηρετήθηκαν. Το λόμπυ που ελέγχει την αγορά ένεργειας.                                  Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη κρίσιμη ώρα, θα σταθεί δίπλα στους αγωνιζόμενους κατοίκους των περιοχών αυτών, στους εργαζόμενους και στους αγρότες. Στα συλλαλητήρια που οργανώνονται. Θα απαιτήσει να σταματήσει το κλείσιμο των εργοστασίων και θα πάρει ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα διασφαλίζουν την επιβίωση και την αναπτυξιακή προοπτική της βιομηχανίας ζάχαρης και της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας.

7/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: