Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Κύπρια ευρωβουλευτής: Χυδαίος ο Βενιζέλος - Δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του

«Τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος ενέχουν χυδαιότητες. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του».
Με αυτά τα λόγια απάντησε στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), δρ. Ελένη Θεοχάρους, μιλώντας στο protothema.gr.

Η κυρία Θεοχάρους, έπειτα από την παρότρυνσή της προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να πάψει από υπουργό Εξωτερικών τον κ. Βενιζέλο για τις «ανοησίες που έχει πράξει» ως προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ αναφορικά με το τουρκικό έγγραφο περί «εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας», με δηλώσεις της στο protothema.gr, δείχνει πως ακόμα και έπειτα από τη μεσολάβηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, δεν σκοπεύει να αφήσει το ζήτημα να ξεχαστεί.
«Παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως και κάθε Ελλαδίτη και Κύπριου ευρωβουλευτή, ζήτησα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απάντηση για το τουρκικό έγγραφο που εμπεριείχε προσβλητικές δηλώσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία -ένα κράτος-μέλος της ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Θεοχάρους.
Σύμφωνα με την ίδια, δεν υφίσταται καμία απολύτως διαφωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως δηλώνει η κυρία Θεοχάρους, «κρατά μια άψογη στάση».
Προφανώς, η αντιπαράθεση είναι με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «έναν πολιτικό που τα λόγια του ενέχουν χυδαιότητες».
«Ο κ. Βενιζέλος έκανε ρηματική διακοίνωση για το πρόσωπό μου. Αυτό έχει να γίνει ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία από τη χούντα του Ιωαννίδη. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης με "άδειασε" φυσικά για να μην διαταράξει τις σχέσεις με την Αθήνα. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, αλλά ο κ. Βενιζέλος είναι ένας ανεξέλεγκτος πολιτικός» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.
Η κυρία Θεοχάρους, με αφορμή το έγγραφο της Τουρκικής Δημοκρατίας, είχε επιλέξει να κρατήσει μια ακραία επιθετική τακτική απέναντι στον κ. Βενιζέλο, υποστηρίζοντας πως ενώ ο ίδιος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ελλάδας, υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ την αγνόησε, η ίδια έχει απευθύνει εγγράφως το ίδιο ερώτημα προς τους κυρίους Μπαρόζο, Σουλτς, Βαν Ρομπάι, καθώς και στους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κ. Φούλε, από τους οποίους αναμένει απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: