Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Διεθνής ημέρα Δημοκρατίας

Ναι, ναι έχουμε και τέτοια. Ίσως αυτή να μας χρειάζεται περισσότερο από άλλες.
Γιατί ο παγκόσμιος   …μπακτσές  πολιτευμάτων  έχει από όλα τα ζαρζαβατικά. 

Μόνο που σε χώρες που αν και έχουν Δημοκρατικό πολίτευμα υπάρχουν κυβερνήσεις που κυβερνούν με ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ που κατ΄ ευφημισμόν  τους Α.Ν. αυτούς νόμους τους έχουν βαφτίσει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου . Και αυτή η χώρα δεν είναι άλλη από την ΕΛΛΑΔΑ.  Και που παρ’ όλο το σύνταγμα θέλει τον βουλευτή να βουλεύεται ελεύτερα οι αρχηγοί των κομμάτων τους αναγκάζουν, επί ποινή διαγραφή από το κόμμα τους -  να ψηφίζουν ότι θέλουν αυτοί και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Και εν ανάγκη τους αντικαθιστούν από άλλους -  αρχηγικού δικαιώματος – για να ψηφίσουν αυτά που θέλουν τα  «αφεντικά» των αρχηγών τους.
Και αυτό το πολίτευμα μεταφράζεται σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
Και το ακόμα χειρότερο  είναι πως στην Ελλάδα δεν κυβερνά το κόμμα ή τα κόμματα που έχουν την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού  - σπάνια στην Ελλάδα κυβέρνησαν κόμματα που είχαν την απόλυτη πλειοψηφία - γιατί τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, και κυρίως τα «εξαρτημένα από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο,  ψηφίζουνε καλπονοθευτικούς νόμους για παίρνουν έδρες που δεν τους ανήκουν.
Π.χ. σήμερα μας κυβερνούν δυο κόμματα –ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΣΟΚ- μόνο και μόνο επειδή η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «έκλεψε» από τα άλλα κόμματα 50 έδρες.
Για την ιστορία αυτή η μέρα γιορτάζεται  κάθε χρόνο στις 15 του Σεπτέμβρη, δηλαδή  σήμερα, με πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από το 1997, και από 2007 υιοθετήθηκε από την Γ.Σ. του ΟΗΕ, ενώ στη χώρα μας γιορτάζεται από το 2008.
Ο γιορτασμός αυτός γιορτάζεται και στα σχολεία και περιλαμβάνει – αλήθεια γίνεται κάτι τέτοιο ή έχει μόνο στα χαρτιά;- διαγωνισμούς έκθεσης και ζωγραφικής και δίνονται βραβεία που αθλοθετεί η Βουλή


Δεν υπάρχουν σχόλια: