Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πλήρες σε διδακτικό προσωπικό το Γυμνάσιο-Λύκειο Γαλάτιστας

Χωρίς ελλείψεις  και με τη λειτουργία και 2  λυκειακών τάξεων   -σε πείσμα κάποιον που θέλανε την κατάργησή τους  που θα λειτουργήσουν στο «παλιό» δημοτικό σχολείο - η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο Γαλάτιστας.

Και όπως πάντα με τον καθιερωμένο αγιασμό που ψάλθηκε από τους ιερείς του χωριού πατέρες Αργύριο και Γεώργιο.
Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Δ/ντης του σχολείου Κρητικός Φλώριος είπε:
«Εκ μέρους του συλλόγου καθηγητών σας ευχόμαστε μια καλή σχολική χρονιά χωρίς παρατράγουδα και καλά. Και περασμένοι όλοι τον Ιούνη και όσο δυνατόν καλύτεροι μαθητές και καλύτερα παιδιά.
Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα νεοϊδρυθέν Λύκειο και θα λειτουργήσει στο Δημοτικό.
Σκεφτόμαστε το νέο  λύκειο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, όπου τα απογέματα θα μπορούν οι μαθητές όσοι έχουν αδυναμίες και όσοι θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω να ρωτούν αυτούς που θα είναι εκεί καθηγητές  με ειδικότητες να παίρνουν τις απαντήσεις στα πλαίσια της μαθητικής διδασκαλίας, Θ υπάρχει ανοιχτό αναγνωστήριο που θα μπορούν να διαβάζουν παιδιά που έχουν αδυναμία να διαβάζουν στο σπίτι. Μάλλον θα στεγαστεί εκεί και η βιβλιοθήκη των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ για να κάνετε χρήση και των  βιβλίων.
Στη δύσκολη χρονιά που πέρασε οι καθηγητές « για την ψυχή της μάνας τους και του πατέρα τους» αφιέρωσαν πάρα πολλές ώρες εκτός διδακτικών ωρών να μάθουν περισσότερα στους μαθητές και να τους  βοηθήσουν. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι το ότι 3 μαθητές οι: Ατματζίδου, Καντερή και Σουάνης κατάφεραν και πήραν  το Α1 και Α2 πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στα Γαλλικά.
Στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα του Δ/ντή ης Β/βάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής
 Παρόντες  από την Δημοτική αρχή οι  Σειράς Μανόλης πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας, Σιμώνης Γιάννης πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου,  Λακρός Αλέξανδρος  αντιδήμαρχος Ανθεμούντα  , Σιδέρης Νίκος δημοτικός σύμβουλος,
Τηλεγραφικοί στους χαιρετισμούς τους , ο Γιάννης Σιμώνης «Σεβαστοί πατέρες , αγαπητοί μαθητές σας ευχόμαστε μια καλή χρονιά δημιουργική, και  δύναμη στους γονείς και με όσα περνάει ο τόπος πάνω από όλα υγεία».
Ο  Αλέκος Λακρός «Καλή σχολική χρονιά με υγεία, κουράγιο, καλή υπομονή στους εκπαιδευτικούς. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε  όλοι μαζί το όποιο πρόβλημα θέλει υπάρξει.»
Η κ. ΚΑΜΠΑΝΗ-ΝΙΚΟΥ, εκ μέρους του συλλόγου Γονέων :«καλή χρονιά  σε όλους κι όσοι μαθητές και γονείς έχουν κάτι να πούνε είμαστε πάντα πρόθυμοι να τους ακούσουμε». και ενημέρωσε τους γονείς πως σύντομα θα γίνει γενική συνέλευση των γονέων για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και κάλεσε τους γονείς να είναι όλοι παρόντες 
Ο Μανόλης Σειράς «Σας εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή συνέχεια, καλή σχολική χρονιά καλή δύναμη καλό διάβασμα σε όλους καλή δύναμη στους καθηγητές καλή συνέχεια»
Αμέσως μετά μοιράστηκαν τα βιβλία στους μαθητές.
Στη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο και Λύκειο ( 2 τάξεις) φοιτούν  μαθητές
Αναλυτικά
Στην Α τάξη 35 , στη β τάξη 36, στη Γ τάξη 36 .
Κάθε τάξη έχει 2 τμήματα
Στην Α λυκειακή τάξη 21 μαθητές και στη Β λυκειακή τάξη που έχει 2 «προσανατολισμούς» 15 μαθητές


Εκ μέρους της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής χαιρετισμό απεύθυνε ο καθηγητής κ. Μοσχόπουλος

"Καλημέρα καλή χρονιά. Καλώς ήρθατε και τα πρωτάκια γρήγορα να μπουν στο κλίμα του γυμνασίου πριν από το πρώτο τρίμηνο. Να ευχηθώ καλό κουράγιο στους γονείς, καλό κουράγιο σε σας. Εσείς οι μαθητές να βοηθήσετε τους γονείς σας , Αυτή τη στιγμή έχουν  οι γονείς σας  τη βοή θεια σας και είμαστε όλοι εδώ να σας βοηθήσουμε . Αυτό που απουσιάζει  εδώ  είναι η πολιτεία, που για την πολιτεία  η παιδεία   αποτελεί  παρανυχίδα του 2,5 % του ΑΕΠ. Στο δικό μας σχολείο κενά δεν έχουμε αλλά πανελλαδικά υπάρχουν . Όλοι μας εδώ θα συνεχίσουμε στη νέα δύσκολη χρονιά, να τα βγάλουμε πέρα με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Κουράγιο  και μελέτη, όχι απλώς διάβασμα, και  το τέλος  της χρονιάς  να μας βρει όλους  σε καλύτερη κατάσταση."

Δεν υπάρχουν σχόλια: