Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση του επικεφαλή της «Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου» Τάσου Κανταρά.


Εκ μέρους της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015, εύχομαι σε όλους, μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες καθώς και στους γονείς, καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.

Ξεκινά μια νέα σχολική περίοδος με υπαρκτά και άλυτα προβλήματα. Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας. Οι καθηγητές και οι γονείς, τα βιώνουν περισσότερο έντονα απ' όλους μας. Είναι γνωστό πως ο Δήμος, είναι επιφορτισμένος με τα ζητήματα της λειτουργίας των σχολείων Γνωρίζουμε ταυτόχρονα πως η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, όπως και τα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά πλήττεται βάναυσα από τις ακραίες πολιτικές και την στέρηση σημαντικών πόρων.Σχολεία είτε καταργούνται είτε συγχωνεύονται, χωριά ερημώνονται από νέους ανθρώπους που εξωθούνται σε εσωτερική μετανάστευση για να μορφωθούν, η αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με λεωφορεία, γεγονός που δημιουργεί ανισότητες στη μάθηση. Τον τελευταίο χρόνο ζήσαμε την βίαιη κατάργηση του τομέα Υγείας και Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ της περιοχής μας που έδινε διεξόδους επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης σε πολλούς μαθητές, κυρίως κορίτσια.Εκκωφαντική σιωπή μέχρι τώρα, από την δημοτική αρχή για την αδικία που υφίστανται οι μαθητές με αυτόν τον προσανατολισμό. Αναρωτήθηκαν άραγε κάποιοι, που θα σπουδάσουν αυτά τα παιδιά; Μήπως στα ιδιωτικά ΙΕΚ, που έτρεχε να εγκαινιάσει ο πρώην Υπουργός Παιδείας λίγες μέρες πριν καρατομήσει τις ειδικότητες αυτές από τα δημόσια σχολεία, πληρώνοντας ακριβά το τίμημα της εκπαίδευσης και αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, όσοι έχουν τη οικονομική δυνατότητα;Αναλγησία όμως υπάρχει και με το πρόβλημα των σχολικών φυλάκων, που οργανικά ανήκαν στο Δήμο Πολυγύρου και τους οποίους αντικατέστησαν με συμβασιούχους επισφαλώς εργαζόμενους.
Η αυξημένη ζήτηση για Δωρεάν Δημόσια Παιδεία που έφερε η κρίση, απαιτεί αύξηση των υποδομών, των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων και επιστατών και φροντίδα για όλες τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.Εμείς, ως Ενωτική κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου, θα αγωνιστούμε από κοινού με όλους του εμπλεκόμενους φορείς ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά τα προβλήματα. Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τον Δήμο, μαζί με τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, ώστε να διεκδικηθούν τα αυτονόητα που θα βοηθήσουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, όλων των διαμερισμάτων του Δήμου Πολυγύρου.

Πολύγυρος 11/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: