Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Χρυσοβελώνη: Ποιοι είναι ονομαστικά οι «συκοφάντες» σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη;

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και την υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Σοφία Βούλτεψη, έστειλε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με θέμα «επαγγελματικές διαστηριότητες υφυπουργού».
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Στις 12-9-2014, η κ. Βούλτεψη σε ανακοίνωση της χαρακτήρισε «συκοφαντίες» όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με την συμμετοχή της στην ΑΕ «Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση Ανώνυμη Εταιρεία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Μάλιστα, ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση πως είχε αποχωρήσει πλήρως από τις 6 Μαΐου 2014, δηλαδή πριν της ανατεθούν καθήκοντα υφυπουργού από τον κ. Σαμαρά.
Καθώς πλέον διανύουμε τον 5ο μήνα, μετά την παραπάνω αποχώρηση, θα περίμενε κανείς πως θα είχε ήδη δημοσιοποιηθεί εγγράφως, όπως ακριβώς είχε δημοσιευθεί ο ορισμός της εντός 1 μήνα από την λήψη της σχετικής απόφασης. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 7769 (τ. ΑΕ - ΕΠΕ), η κυρία Σοφία Βούλτεψη ορίσθηκε το καλοκαίρι του 2012 διευθύνουσα σύμβουλος της παραπάνω Ανώνυμης Εταιρείας με 5ετή θητεία.
Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος, κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του, ερωτάσθε:
1. Είχε λάβει γνώση ο Πρωθυπουργός, πριν τις 10-6-2014 της από 6-5-2014 παραίτησης την οποία επικαλείται η κυρία Βούλτεψη; Αν όχι, πως την διόρισε υφυπουργό;
2. Γιατί δεν έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα ούτε σε ΦΕΚ ούτε στο ΓΕΜΗ η παραίτηση της κας Βούλτεψη από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου;
3. Ποιοι είναι ονομαστικά οι «συκοφάντες», σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη;
Και ζητείται η κατάθεση των εξής εγγράφων:
Της από 6-5-2014 παραίτησης της κας Βούλτεψη από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΑΕ «Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση» με τον κωδικό αριθμό δημοσιεύματος που πήρε κατά την κατάθεση της στο Εθνικό Τυπογραφείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: