Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αποφάσεις Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας

Παρθενική συνεδρίαση χθες (29-9-2014) του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας και μπορούμε να πούμε πως, αν και όλοι τους ήταν …πρωτάρηδες τα πήγαν αρκετά καλά και περισσότερο ο πρόεδρος του, που έδωσε και το λόγο και σε όσους από τους κατοίκους το ζήτησαν.
Χαλαρά όπως λέμε, χωρίς εντάσεις και με συναινετική διάθεση από πλευράς προέδρου.
Στην παρθενική αυτή συνεδρίαση πάρθηκαν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα, με ομοφωνία μάλιστα σε αρκετά από αυτά.

Στο 3ο θέμα πρέπει να γίνει η επέκταση και να συνδεθεί με τον δρόμο πάνω από το παλιό Δημοτικό σχολείο έτσι ώστε να λειτουργεί και ως περιφερειακός δρόμος.
Στο 5ο θέμα πιστεύουμε πως δεν αρκεί μόνο να αποκατασταθούν οι ζημιές που κυρίως κάναμε εμείς στα «κιόσκια», αλλά να γίνουν και έντονες παραστάσεις στη διοίκηση του ΚΤΕΛ να περνάνε όλα τα λεωφορεία από μέσα γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εξυπηρέτησης.
Σε ότι αφορά το 9ο θέμα θεωρούμε πως πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΑ τα μέτρα γιατί το παρκάρισμα όχι μόνο και από τις δυο πλευρές του δρόμου αλλά και το διπλοπαρκάρισμα,  από το ύψος της «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ», όπου υπάρχει και πινακίδα απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης, μέχρι τα ΕΛΤΑ περίπου, είναι απαράδεκτη, Σε σημείο μάλιστα να μην μπορούν να περάσουν όχι μόνο τα λεωφορεία, αλλά ακόμα και επιβατικά.
Σχετικά με το 8ο θέμα της «αποκατάστασης αγροτικών δρόμων» πρέπει να πούμε πως είχε γίνει από προεδρίας – πριν γίνουμε Δήμος Ανθεμούντα- του Ζαφείρη Σακελλάρη και είχαν μπει και τα σχετικά κολωνάκια , αλλά η απληστία μας όμως να αυγατίζουμε το βιος μας μερικές αλετριές τους καταστρέψαμε.
Στο 10ο θέμα  για τη φύλαξη των σχολείων δεν φτάνουν μόνο τα μέτρα, άπλετο φως, τοποθέτηση καμερών για τον εντοπισμό των παραβατών, αλλά και η σχετική παιδεία  έτσι ώστε να προστατεύουμε την περιουσία ΜΑΣ. Γιατί περιουσία μας είναι όλα αυτά.
Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού, θέμα που ζήτησε η μειοψηφία, και αποφασίστηκε η συγκρότηση 5μελους επιτροπής για να αναδείξει το πρόβλημα.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου Γιάννης Σιμώνης, ο Αντιδήμαρχος Ανθεμούντα Αλέκος Λακρός και δημοτικοί σύμβουλοι  Δήμου Πολυγύρου Νίκος Σιδέρης, Γιάννης Παπούλιος και Θανάσης Ματθαίου. Ο Τάσος Κανταράς απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Να υπενθυμίσουμε πως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας είναι ο Μανώλης Σειράς και μέλη οι Μαλάμης Κατάκαλος και Πανέλα Αντιγόνη από πλευράς πλειοψηφίας και οι Γιαλιάς Νικόλαος και Μαλάκος Βασίλειος από πλευράς μειοψηφίας.

Να πούμε ακόμα πως πριν από την έναρξη της συνεδρίασης έγινε και αγιασμός από τους ιερείς της Γαλάτιστας πατέρες Γεώργιο και Αργύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: