Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

12,5 εκατομμύρια ευρώ τα νέα έργα στο Δήμο Πολυγύρου

           Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο «Αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων - Αναβάθμιση αστικού οδικού δικτυού & περιβάλλοντος - Σήμανση για την οδική ασφάλεια και συναφείς παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν - Βελτίωση βασικών υποδομών στο δήμο Πολύγυρου (αναβάθμιση αστικού οδικού δικτυού & περιβάλλοντος - σήμανση)», με προϋπολογισμό 4.695.044,13 €.



            Το έργο περιλαμβάνει:
  • Στην Τ.Κ. ΜΑΡΑΘΟΥΣΑΣ αναπλάσεις 5 δημοτικών οδών, με συνολική επιφάνεια 2.200 τ.μ., διαμόρφωση πεζοδρομίων 9.621 τ.μ. και δίκτυο όμβριων μήκους 1.120 μ.

  • Στην Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ αναπλάσεις συνολικής επιφάνειας 5.076,00 τ.μ.

  • Στην Τ.Κ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ αναπλάσεις συνολικής επιφάνειας 2.570,00 τ.μ.

  • Στην Τ.Κ. ΓΑΛΑΡΙΝΟΥ αναπλάσεις σε μήκος 400 μ. στην κεντρική οδό, διαμόρφωση πεζοδρομίων 904 τ.μ. και δίκτυο όμβριων μήκους 433 μ.

  • Στην Τ.Κ. ΣΑΝΩΝ αναπλάσεις συνολικής επιφάνειας 2.060 τ.μ.

  • Στην Δ.Κ. ΟΡΜΥΛΙΑΣ αναπλάσεις συνολικής επιφάνειας 1.963,59 τ.μ.

  • Στην Δ.Κ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ τοποθέτηση οχτώ (8) βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, πινακίδες σήμανσης και παγκάκια.

            Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε εικοσιτέσσερις (24) ημερολογιακούς μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
            Επιπλέον ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/05/2016 τη δημοπράτηση στα τέλη Ιουνίου του έργου της γέφυρας Κελλί – Ορμύλια, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, του δρόμου Γαλάτιστα – Λιβάδι, προϋπολογισμού, 1.350.000 ευρώ και στις Καλύβες του δρόμου που οδηγεί στην παραλία, δίπλα από το γήπεδο των Καλυβών και τόνισε: «Ο αγώνας μας για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, κατοίκων και επισκεπτών, του Δήμου μας συνεχίζεται. Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποιώντας καθημερινά τους στόχους που θέσαμε στην αρχή της θητείας μας δίνοντας έμφαση στην περιφέρεια (Δημοτικές και τοπικές Κοινότητες). Επιπλέον με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται ο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού Πολυγύρου – Καλυβών, προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Γαλάτιστας, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ ενώ ολοκληρώνεται η αναβάθμιση και του βιολογικού καθαρισμού Ορμύλιας, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Εξάλλου έχουν ολοκληρωθεί οι αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης Πολυγύρου, Βραστών, Σανών και Αγίου Προδρόμου, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, οι μελέτες για τη σύνδεση των Ψακουδιών με τον βιολογικό Ορμύλιας, ο βιολογικός της Μεταμόρφωσης και η σύνδεση της Γερακινής με τον βιολογικό Πολυγύρου με παράλληλες αναπλάσεις στην παραλιακή ζώνη και την ενδοχώρα. Τέλος μετά από έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εντός των επομένων ημερών υπογράφεται η σύμβαση για το Κλειστό Γυμναστήριο Γαλάτιστας, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, οι εργασίες κατασκευής του οποίου θα ξεκινήσουν άμεσα».


Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: