Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Απαράδεκτη η παράδοση 14 αεροδρομίων σε ιδιώτες.

Την ιδιωτικοποίηση 14 αεροδρομίων στην Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που αποτελεί πολιτική της ΕΕ στη στρατηγική της για τις αερομεταφορές, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σήμερα στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω :
«Τα αποτελέσματα του «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού», της στρατηγικής αερομεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ιδιωτικοποίηση, υποδομών, υπηρεσιών και του εναέριου χώρου, βιώνουμε και στην Ελλάδα με την παράδοση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων, 14 αεροδρομίων στην κοινοπραξία Φραπόρτ - Κοπελούζου.
Οι εργαζόμενοι της πολιτικής αεροπορίας, όλοι οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια μένουν κυριολεκτικά στον αέρα, μη γνωρίζοντας αν αύριο θα έχουν δουλειά, δικαιώματα.
Η ασφάλεια των πτήσεων, με τη λογική κόστους – οφέλους τίθεται σε  κίνδυνο. 
Ο τουρισμός που εξυπηρετείται από τα αεροδρόμια παραδίνεται σε συνδεδεμένους μεταφορικούς και τουριστικούς ομίλους.
Κρατικές υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική, τίθενται στην υπηρεσία του ιδιώτη. 
Παραδίνεται ο έλεγχος του εναέριου χώρου σε ιδιωτικά μονοπώλια, πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους για ζωτικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, σε μια περιοχή, το Αιγαίο και σε μια χρονική περίοδο που αυτά αμφισβητούνται ευθέως από τη Τουρκική ηγεσία με καθημερινή έμπρακτη αμφισβήτηση των συνόρων, εναέριων και θαλάσσιων και της συνθήκης της Λωζάνης που τα καθορίζει.
Ο λαός να σταματήσει τη παράδοση των αεροδρομίων. Ενιαίος δημόσιος φορέας αερομεταφορών για τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα μονοπωλιακά κέρδη».

16/02/2017                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: