Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Το ΠΑΜΕ αλληλέγγυο με τους συμβασιούχους

 Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 45 συμβασιούχους του Τμήματος Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι επί σειρά ετών εργάζονται σε θέσεις όλων των ειδικοτήτων στο Τμήμα.
Οι εργαζόμενοι αυτοί συνάπτουν συμβάσεις με διάρκεια κατά περίπτωση 10μηνες ή 11μηνες, μένοντας άνεργοι για έναν ή δυο μήνες το χρόνο αντίστοιχα. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, υπογράφουν μηνιαίες συμβάσεις, ενώ οι συμβάσεις τους έχουν έναν ορίζοντα μέχρι τον Αύγουστο του 2017, στην καλύτερη περίπτωση.
Η εφαρμογή της υποτιθέμενης λύσης του Υπ. Παιδείας, με την σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μόνο λύση δεν έδωσε στα προβλήματα των εργαζομένων. Με βάση την σχετική τροπολογία, δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εργαζομένων με συμβάσεις έργου, ή από προηγούμενη προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά οι μισθοί τους.
Είναι υποχρεωμένοι να ζουν στην ανασφάλεια, βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης (σε περίπτωση που δεν επαναπροκυρηχθούν οι θέσεις τους), όπως έγινε στην περίπτωση εργαζομένης, η οποία δούλευε επί εννέα χρόνια ως βιβλιοθηκονόμος. Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση απόλυσης, δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση.
Για την συνεχή χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας έχει τεράστιες ευθύνες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι.
Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις επιταγές του ΣΕΒ για τη διεύρυνση των ελαστικών φθηνών εργαζομένων για το κεφάλαιο και στο Δημόσιο που θα οδηγήσει στην κατάργηση της μονιμότητας, στην εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα και με υπηρεσίες που θα χρειάζεται να βάζει ο εργαζόμενος συνεχώς το χέρι στην τσέπη.
Ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν και η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνολικά οι Διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που υλοποιούν αυτές τις κατευθύνσεις.
Απέναντι στην συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του, απέναντι στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η πάλη ενάντια σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την καθημερινότητα που βιώνουν. Με οργάνωση και αγώνα, να τους κάνουμε στην άκρη για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να επαναπροσληφθεί η συναδέλφισσα
  • Να αποκατασταθούν τα μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων άμεσα.
  • Να προσληφθούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να καταργηθεί αυτή η απαράδεκτη μορφής συγκαλυμμένης μισθωτής εργασίας
  • 21/2/1017




Δεν υπάρχουν σχόλια: