Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Σχετικά με τα προβλήματα των Δημοτικών Σχολείων Διαβατών

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Για τους κ. Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών


Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών που συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 2ου  και  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών, ζητώντας την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος των δύο σχολείων.



Αθήνα 28/2/2017
Οι καταθέτοντες βουλευτές


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                       Διαβατά:
 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                          Αριθμ. Πρωτ.:
 ΔΙΑΒΑΤΩΝ                                                                            ΠΡΟΣ:
Ταχ. Δ/νση: Κανάρη                                                     1. Δήμαρχο Δήμου Δέλτα
Ταχ. Κωδ.: 57008                                                        2.Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δέλτα
Τηλ.: 6974106893                                                        3. Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δέλτα
E-mail: sylgon23diavata@gmail.com                                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
     1.Δ/νση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Δυτ. Θεσ/νικης

ΘΕΜΑ: ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

              Κυρίες και Κύριοι της δημοτικής αρχής ,δημοτικοί σύμβουλοι . Ο σύλλογος γονέων και οι γονείς του 2ου και 3ου Δημοτικού σχολείου Διαβατών διαμαρτυρόμαστε εντόνως και ζητάμε άμεσα  να δρομολογήσετε λύση για τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας.
Όπως ήδη  θα γνωρίζετε η συστέγαση των δύο παραπάνω σχολείων υπάρχει πάνω από δέκα χρόνια και δημιουργεί τα εξής πολύ σοβαρά ζητήματα :
1.      Δεν υπάρχουν αίθουσες για εργαστήρια φυσικής- χημείας ,εικαστικών ( έγιναν αίθουσες διδασκαλίας )
2.      Δεν υπάρχει χώρος για γυμναστήριο (έγινε κ’ αυτός αίθουσα διδασκαλίας )
3.      Δεν υπάρχει αίθουσα σίτισης (δεδομένης και της λειτουργίας ολοήμερου προγράμματος σε αμφότερα τα συστεγαζόμενα σχολεία , 2ο και 3ο )
4.      Κυρίως υπάρχουν 7 τάξεις καθημερινώς που διδάσκονται τα παιδιά μας στο υπόγειο ,μερικές από αυτές χωρίς παράθυρα. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα παρουσιάζουν όχι μόνο εντονότατα προβλήματα υγρασίας  αλλά επιπλέον  κάθε τόσο  πλημυρίζουν .Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι είτε να δημιουργούνται είτε να εντείνονται απλά αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας των παιδιών μας , που μπορούν να καταστούν και μόνιμα (κρυολογήματα , ακόμα και  άσθμα , βρογχίτιδα και άλλες ).
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι εν έτη 2017 ούτε τα 560 παιδία μας, ούτε οι δάσκαλοί  τους πρέπει να στεγάζονται σε τέτοιες συνθήκες επιβαρυντικές για την υγεία τους  γι’ αυτό και προτείνουμε τα κάτωθι, ζητώντας αμεσότατη ανταπόκριση :
1.      Να ξεκινήσει άμεσα η ανοικοδόμηση δημοτικού σχολείου στην περιοχή μας ώστε να βελτιωθεί οριστικά η υπάρχουσα κατάσταση .
2.      Μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου σχολείου, να δοθεί προσωρινή  λύση  με τη μεταφορά κάποιων αιθουσών διδασκαλίας  ή με KIBO(κοντέινερ ) ή με την ενοικίαση κάποιου χώρου  ή με την διαμόρφωση κάποιου δημοτικού χώρου που να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες μαθητών και δασκάλων ώστε να μην ξαναλειτουργήσουν τάξεις διδασκαλίας στο υπόγειο και να απελευθερωθούν αίθουσες για τις δραστηριότητες των μαθημάτων.
Κύριοι υπεύθυνοι του Δήμου Δέλτα δεν μπορούμε να δεχτούμε τα παιδιά μας να είναι στις ίδιες συνθήκες και τη νέα σχολική χρονιά . Δικαιούνται όπως όλα τα παιδιά τις κατάλληλες συνθήκες και τις κατάλληλες υποδομές.
Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αμεσότατη συνολική λύση για όλες τις άνω 7 αίθουσες του υπογείου και τις  λοιπές ελλιπείς εγκαταστάσεις , γι’αυτό και ζητούμε λύση έστω από το νέο σχολικό έτος.
 Όμως , είναι αδύνατον και επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών μας , για τα οποία είμαστε και ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ,  να συνεχιστεί έστω και για μία ακόμη ημέρα η λειτουργία με τις ίδιες συνθήκες των δύο αιθουσών του υπογείου , Β1 και Β2  τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου, για τις οποίες οι συνθήκες είναι πραγματικά άθλιες και τα μέτρα που ελήφθησαν ( αναφορά μέτρων ) σχεδόν μηδενικής αποτελεσματικότητος. Σας παρακαλούμε για εφαρμογή όποιων μέτρων θεωρεί η υπηρεσία σας ως ενδεδειγμένων ώστε να είναι κατάλληλες  οι αίθουσες από άποψη τουλάχιστον υγιεινής και σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντιμετώπιση της κατάστασης εντός των επόμενων δέκα ημερών από την πρωτοκόλληση της παρούσας στην υπηρεσία σας και δεδομένου ότι έχετε επανειλημμένα ενημερωθεί προφορικά για την κατάσταση θα απευθυνθούμε στο αρμόδιο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου (ΠΚΜ)  και σε κάθε αρμόδιο φορέα , καθώς η υποχρέωση προστασίας της υγείας των τέκνων και μαθητών μας επιτάσσει τη λήψη μέτρων αμελλητί και όπου αλλού χρειαστεί εάν δεν βρεθεί μια άμεση λύση σύντομα.
      Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως ,γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, έχει να κάνει με την υγεία των παιδιών μας και δεν παίρνει άλλο καθυστέρηση, ήδη η μια αίθουσα έχει κλειδωθεί λόγο της ακαταλληλότητας της.
Ευελπιστούμε να σκύψετε πάνω από τα συγκεκριμένα προβλήματα και να δώσετε τις ενδεδειγμένες λύσεις, και επιφυλασσόμαστε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντιδράσουμε σθεναρά

ΤΟ Δ.Σ  Πρόεδρος:           Αμανατίδου Σ.                                                        Συνυπογράφοντες:
                  Αντιπρόεδρος:    Συνώκα Μ.                                  Ο Σύλλογος διδασκόντων 2ουΔημ.Σχολ.Διαβατών
               Γραμματέας :    Μπενάκης Μ.                               Ο Σύλλογος διδασκόντων 3ου Δημ.Σχολ. Διαβατών

 Ταμίας :             Καρταλίδης Κ.                
 Μέλη:                 Βαρβέρη Ε.                                       
                             Ίτσιου Α.                                                           
                             Σκεύη Ά.
 Αν. Μέλη:           Μιχαηλίδου Γ.
Ρέκαλη Ε.
Γιδαροπούλου Γ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: