Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 30 ΧΡΌΝΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Βελόνα δεν έπεφτε το βράδυ του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του Λυκείου Γαλάτιστας (το παλιό Δημοτικό Σχολείο) από τους Γαλατσιάνους που πήγαν να γιορτάσουν τα 30χρονα από την ίδρυση του Αθλητικού Ομίλου Γαλάτιστας. Μπορεί να είναι υπερβολή αν πούμε πως όλη η Γαλάτιστα ήταν εκεί, αλλά δεν είανι υπερβολή να πούμε πως 4 γενιές Γαλατσιάνων ήταν εκεί.

Ένας από τους στόχους που είχε βάλει η νέα διοίκηση του συλλόγου ήταν κι ο γιορτασμός των 30 χρόνων από την ίδρυση του και το κατάφεραν με το παραπάνω. 3 μήνες διοίκηση και φίλοι του συλλόγου μόχθησαν για την "υπερπαραγωγή" , όπως ακούσαμε να λέει κάποιος την εκδήλωση.


 Ηταν ένα απόβραδο που ξεκίνησε με αγώνες μπάσκετ παλαιμάχων και στη συνέχεια με άλλα σχήματα




Ήταν ένα απόβραδο που ο εθελοντισμός βρήκε τον ....δάσκαλο του

 Ήταν γεμάτη με μουσική  και τραγούδια του Γαλατσιάνου, εκ μητρός, Γιώργου Χατζηνάσιου




 Ήταν ένα απόβραδο γεμάτο τραγούδια από την Μικτή χορωδία Γαλάτιστας που τραγούδησε έχοντας στο πιάνο τον Γιώργο Χατζηνάσιο




 Και στο απόβραδο αυτό η διοίκηση βράβευση αυτούς που, κατά την κρίση της, προσέφεραν κάτι παραπάνω στα 30 χρόνια πορείας του συλλόγου. Μακάρι, λέμε εμείς, να  βραβεύονταν όλοι αλλά με τη γιορτή είναι σαν να έχουν βραβευτεί όλοι.






 Ήταν ένα απόβραδο που με την βράβευση της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ ήταν σαν να βαβεύτηκαν όλοι οι αθλητές των ΑΜΕΑ.






 Ηταν ένα απόβραδο γεμάτο αναμνήσεις και αναπολήσεις .  Δεν ξέρεις τι να πρωτογράψεις. Γι αυτό κι εγώ, από τα πολλές αναρτήσεις των διαφόρων FouBou, κλέβω" από ΕΔΩ την ανάρτηση για να μην ζορίζω άλλωστε πρωνιάτικα το δικό μου μυαλό
 Μια πολύ όμορφη εκδήλωση του ΑΟΓ ψες βράδι στον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού μας σχολείου .
Μια τιμητική εκδήλωση που είχε αναμνήσεις , είχε θύμησες, είχε νοσταλγίες, είχε αναφορές, είχε απόδοση τιμών σε ανθρώπους της Γαλάτιστας, είχε τιμώμενα πρόσωπα, παιδιά - αθλητές, γέννημα θρέμμα της Γαλάτιστας, είχε εκλεκτούς προσκεκλημένους, είχε υπέροχη μουσική από τα μουσικά χέρια του καταξιωμένου Γιώργου Χατζηνάσιου, είχε τις φωνές από τη μοναδική μας Μικτή Χορωδία, είχε εθελοντισμό, είχε ανθρώπους που αγαπούν να ζουν , να προσφέρουν, και να συμμετέχουν στα πολιτιστικά δρώμενα αυτού του χωριού !!!!


Μπράβο στους εμπνευστές της διοργάνωσης !!!!
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το τέλειο της εκδήλωσης !!!!

Άξιοι επαίνων οι συνεχιστές των προσπαθειών της αθλητικής παιδείας των παιδιών της Γαλάτιστας !!!!



 και όλοι εμείς οι υπόλοιποι οι θεατές αυτής της προσφοράς του εθελοντισμού στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας δυνατοί και ένθερμοι χειροκροτητές ας είμαστε !!!
Υπέροχα γράφτηκε η βραδιά τιμής των 30 χρόνων ΑΟΓ!!!








































Η βραδιά έκλεισε με το παρακάτω σχήμα που φαίνεται στη φωτογραφία  . Είναι ο Στέφανος και ο Άγγελος (πατέρας και γιος)

Αργήσαμε να ανεβάσουμε κι εμείς κάτι από την εκδήλωση αλλά μέχρι να ανέβει αυτή η ανάρτηση - ας όψεται η cosmote που την πληρώνουμε για 24(χλμ) και μας δίνει 5 (χλμ) - μας βρήκαν τα σημερινά χαράματα . Δεν είναι όπως θα το θέλαμε αλλά από τη μία η νύχτα, από την άλλη η βιασύνη μας να μην χάσουμε κάποια στιγμιότυπα και από την άλλη ο φωτισμός που πέφτοντας πάνω στις άσπρες μπλούζες τις έκανε καθρέφτη και δεν ξεχωρίζεις πρόσωπα.


Και τη σκυτάλη των εκδηλώσεων παίρνει , απ' ότι πληροφορηθήλαμε ο ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑΣ με την συναυλία που θα δοθεί στο "ΝΙΚΟΣ ΑΒΕΡΗΣ"

Και για μια "διόρθωση" σε ότι αφορά το ιστορικό δημιουργίας του συλλόγου δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή.

Γαλάτιστα 27 Αύγουστος 2017
Κατ΄ αρχήν τα θερμά μου συγχαρητήρια στη διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Γαλάτιστας και κατ΄επέκταση σε ίσους συμμετείχαν στην καταπληκτική εκδήλωση για τα 30χρονα από την ίδρυση του Α.Ο.Γ. Και για την βράβευση μου.
Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να «διορθώσω» τα παιδιά που αναφέρθηκαν στο ιστορικό της ίδρυσης του Ομίλου.
Έχουμε και λέμε. Πριν από την ίδρυση του Α.Ο.Γ και την δημιουργία τμήματος μπάσκετ δημιουργήθηκαν κατά σειρά τμήματα μπάσκετ από τον Α.Ο.Χαλκιδικής, του οποίου υπήρξα για 10 χρόνια, στην αρχή Γενικός Γραμματέας και τα περισσότερα Πρόεδρος, από τον Π.Ο.Μ. και   από τον Απόλλωνα Αρναίας. Και στη συνέχεια και μερικές ακόμα ομάδες.
Το 1986 με βρίσκει καί μέλος του Νομαρχιακού Αθλητικού Συμβουλίου Χαλκιδικής εκπροσωπώντας τον ΣΕΓΑ ως  αντ/δρος της Τ.Ε.ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης
Έρχομαι σε επαφή με τον Θανάση Σιμώνη και με μερικούς άλλους – θα αποφύγω να αναφέρω ονόματα μήπως και ξεχάσω κάποιον – για την ίδρυση συλλόγου όχι μόνο για μπάσκετ αλλά και για άλλα αθλήματα (όπως στίβος, βόλεϊ, πιγκ-πγκ κλπ).
Στην προσπάθεια μας  αυτή βρήκαμε κάποιες …ενστάσεις και κυρίως «γιατί νέος σύλλογος και όχι να γίνει τμήμα μέσα στο ποδόσφαιρο». Προχωρήσαμε στην ίδρυση με  «ρήτρα» στο καταστατικό πως «δεν μπορεί να δημιουργηθεί τμήμα ποδοσφαίρου».
Επανέρχομαι στο ΝΑΣ.
Κληθήκαμε να εισηγηθούμε στο Ν.Σ.Χαλκιδικής την κατανομή των πιστώσεων που δόθηκαν για ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ.  Η εισήγησή μας ήταν  να γίνουν 10 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ανάμεσα σ΄ αυτά τα γήπεδα με πρόταση μου να δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ και στη Γαλάτιστα ,αυτό  υπάρχει σήμερα με τις βελτιώσεις που έχουν γίνει κατά διαστήματα.
 Η εισήγηση μας ψηφίστηκε από το Ν.Σ. και  ξεκίνησε τελικά η κατασκευή αυτού του γηπέδου στη Γαλάτιστα.
Προχώρησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταστατική ίδρυση του Σωματείου που εγκρίθηκε το 1987 και η ίδρυση ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ της κατάκτησης του κυπέλλου και δεν έγινε με αφορμή της κατάκτησης του κυπέλλου.

Απλά η κατάκτηση ήταν εκείνη που «έστειλε» πολλά παιδιά στο μπασκετικό άθλημα.
Στην όλη πορεία του ΑΟΓ – εκτός από το πρώτο …σπόρο που έριξα «ως καλός γεωργός» , που λέει και το ευαγγέλιο,και που τελικά βρήκε εύφορο ….έδαφος και …φύτρωσε και συνεχίζει να ….καρπίζει – δεν ασχολήθηκα καθόλου γιατί μέχρι το καλοκαίρι του 1989 ήμουνα πρόεδρος του ΑΟΧ  και δεν μπορούσα να είμαι σε δυο συλλόγους «ομοειδείς» στις διοικήσεις και στη συνέχεια από το καλοκαίρι του 1989  που κάθισα και μόνιμα πλέον στο χωριό μου μέχρι σήμερα ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μου έκανε πρόταση «αν θέλω» να ασχοληθώ διοικητικά.
Ευχαριστώ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: