Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Μια απορία

Έχω έναν μαθητή/ες που  ...σκοτώνονται στο διάβασμα για να ΑΡΙΣΤΕΥΣΟΥΝ στη βαθμολογία (για δικό τους ....όφελος)


Έχω όμως και έναν μαθητή/ες που ...σκοτώνονται στα αθλήματα και στα σχολικά (για να πρωτεύσει το σχολείο τους)  και κάποιοι που συμμετέχουν στους αγώνες των συλλόγων τους (αν είναι λκαι αθλητές συλλόγων)

Έχω όμως και κάποιο/ους που δεν έχουν ΑΡΙΣΤΗ γενική βαθμολογία αλλά πρώτευσαν και πανελλαδικά ίσως δε και παγκόσμια ας πούμε σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

Ο πρώτος/οι αρίστευσαν στην βαθμολογία

Ο δεύτερος/οι πέτυχαν πανελλήνια/ες πρωτιές στο σχολείο τους  (π.χ. στίβος, ή μπάσκετ, βόλεϋ ποδόσφαιρο στα ομαδικά, στο δε στίβο να έχει πετύχει και πανελλήνιο ρεκόρ και ίσως και σε μεγαλύτερες διοργανώσεις).

Ο μεν πρώτος δικαιούται/νταν να κρατήσει τη σημαία για κάτι που έκανε αποκλειστικά για τον εαυτό του,  ο δεύτερος /οι  και ο τρίτος γιατί δεν πρέπει να κρατήσει/σουν την σημαία;;;

Βλέπεται κύριοι που "διαρρηγνύεται τα ιμάτια σας" πως και το υπάρχων σύστημα δεν είναι σωστό, χώρια που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως η σχολική βαθμολογία δεν είναι και απόλυτα αντικειμενική.
ή μήπως δεν ακούγονται αρνητικά σχόλια και ανάμεσα σε μαθητές και ανάμεσα στους γονείς των παιδιών σε ότι αφορά την επιλογή των σημαιοφόρων.
Και μη μου πείτε πως ανάμεσα σε δεκάδες μαθητές ΜΟΝΟ δυο είναι οι αριστούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: