Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Μετά από δεκαετίες σε ΘΕΡΙΝΟ σινεμά στο Παλαιόκαστρο Χαλκιδικής

Δεκαετίες είχα να παρακολουθήσω θερινό σινεμά.

Η τελευταία χάνεται στην εποχή των drave in που βλέπαμε μέσα από το αυτοκίνητο.
Όσο δε με τραπεζάκια με μεζεδάκια και  ποτάκια ούτε και που θυμάμαι σε πιο σινεμά της Θεσσαλονίκης  είχα δει την τελευεταία μου ταινία.

Και επειδή δεν θα υπήρχε  διάλειμμα,για να ακουστεί η φωνή κάποιου πιτσιρικά με το κασελάκι κρεμασμένο στο ώμο "πορτοκαλάδες, λεμονάδες. σπόρια. τσιπς" για να  σπάσουμε την λιγούρα μας και να ξεδιψάσουμε, οι διοργανωτές μας είχαν ενημερώσει να ......τροβαδιαστούμε.
Πανέμορφη η χθεσινή βραδιά στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου  με την πιτσιρικαρία καθισμένη στην  κουρελού,

και τους μεγάλους στα "τραπεζακια έξω", σαν σε ταβέρνα με τα μεζεδάκια στο τραπέζι που είχαμε  φέρει από το σπίτι μας. Για όσους δεν είχαν φέρει μαζί τους κάποιο ποτό η, ας την ονομάσουμε, "ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ"  μας προσέφερε δωρεάν κρασάκι, μπυρίτσα.  Μέχρι και πισκοτολούκουμο  είχαν φέρει κάποιοι.

Ο κάπελας έλλειπε μια και τα ποτάκια ήταν  self service.
Και πίσω από την πλάτη μας το φεγγάρι να ρίχνει κλεφτές ματιές στην ταινία μέσα από τα κενά των δέντρων, όπως κάποτε εμείς από τις χαραμάδες των υπαίθριων σινεμά.



Το ραντεβού για το επόμενο "ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ" δόθηκε για την άλλη Τετάρτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, και πάλι με κάποιοι εύθυμη ταινία για να γελάσει λιγάκι το χειλάκι μας.


Την ταινία παρακολούθησαν μαζί ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χρήστος Γκαρανάτσιος με  τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου Τάσο Κανταρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: