Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

«Κάτω από την πίεση που άσκησε η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ προς τους απολυμένους συναδέλφους από την εργολαβία Καρατσώλη. 

Κάτω από την πίεση που άσκησε η αποφασιστικότητα και η θέληση των μελών μας να συμμετάσχουν στην 4ωρη στάση, ΓΣ και συγκέντρωση που έχουμε προκηρύξει για αύριο. Κάτω από την πίεση που άσκησε η αλληλεγγύη Συνδικάτων και φορέων έξω από την ΛΑΡΚΟ, Διοίκηση, διεύθυνση, κυβέρνηση και εργολάβος υποχρεώθηκαν σε ελιγμό και έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
·       Μπήκαν στο λογαριασμό μισθοδοσίας των συναδέλφων χρήματα. Όχι όλα, αλλά σοβαρά ποσά.
·       Η ΛΑΡΚΟ έβγαλε και κοινοποίησε απόφαση τακτικού έλεγχου στους εργολάβους.
·       Το κυριότερο είναι πως οι συνάδελφοι μας σήμερα επέστρεψαν στην εργασία.
Μετά από αυτή την εξέλιξη το Δ.Σ του Συνδικάτου μας συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε: Χαιρετίζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα που έδειξαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και Σωματεία εκτός ΛΑΡΚΟ, όπως πολλά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μέσω της Εκτελεστικής Γραμματείας του, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, την ΟΓΕ και άλλους φορείς, αποφασίσαμε την προσωρινή αναστολή της 4ωρης στάσης εργασίας, συγκέντρωσης και ΓΣ που είχαμε προκηρύξει για αύριο διότι οι συνάδελφοι επέστρεψαν στην εργασία και πληρώθηκαν.
Είμαστε σε ετοιμότητα και ο αγώνας των συναδέλφων για μόνιμη και σταθερή εργασία εντάσσεται στα αιτήματα και στον αγώνα όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Για νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού. Για αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013. Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω. Αγώνας που θα σχεδιάσουμε στη ΓΣ τέλος Αύγουστου όπως έχουμε προγραμματίσει. Επίσης, ο αγώνας για την ανασφάλιστη εργασία των συναδέλφων και οι διαφορές στους μισθούς θα διεκδικηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες μετά την καταγγελία που έγινε από το συνδικάτο μας.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η δύναμη των εργαζομένων όταν είναι συσπειρωμένοι στα Συνδικάτα και τα Συνδικάτα με την σειρά τους έχουν σωστό προσανατολισμό, καλούμε τα μέλη μας να συνεχίζουν να στηρίζουν το Συνδικάτο μας γιατί είναι η μόνη ελπίδα στο χώρο της ΛΑΡΚΟ για να βγουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: