Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με το «δημοσιονομικό σύμφωνο».

Σε δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με τη συζήτηση για το «δημοσιονομικό σύμφωνο» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ και η ενσωμάτωσή του στις νομοθεσίες των κρατών μελών αποτελεί βήμα περαιτέρω ευρωενωσιακής ενοποίησης. Ο ενιαίος ευρωενωσιακός προϋπολογισμός, ο Ευρωπαίος Υπουργός Οικονομικών, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο σε ανταγωνισμό, αλλά και με τον ίδιο ρόλο με το ΔΝΤ είναι η δίχως τέλος θωράκιση της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεών της σε όλα τα κράτη, υπό τη διαρκή εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η υποχρέωση για ισοσκελισμένους εθνικούς προϋπολογισμούς - εντός του πλαισίου του γνωστού «Συμφώνου Σταθερότητας» -  σε περίπτωση υπέρβασης, υποχρεώνει τα κράτη σε ακαριαία περιοριστικά αντεργατικά μέτρα, με  «αυτόματους δημοσιονομικούς κόφτες», νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, υγείας, παιδείας. Σε συνδυασμό με τον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας» και το «Σύμφωνο του Ευρώ» για την ασφυκτική ευρωενωσιακή εποπτεία έως την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους υπόσχονται μνημόνια διαρκείας για όλα τα κράτη μέλη, δίχως τέλος.
Τα αιτήματα  διαφόρων κυβερνήσεων όπως των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - πρωταθλήτριας στη στήριξη και εφαρμογή μνημονίων -  για εξαίρεση από το σύμφωνο σταθερότητας των «αναπτυξιακών» επενδυτικών δαπανών δεν αφορούν σε καμία περίπτωση χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά επιδοτήσεις με τζάμπα χρήμα και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο που θα πληρώσει πάλι ο λαός με αλλεπάλληλες καταιγίδες μέτρων και φόρων, στη βάση όσων ήδη γεύεται σήμερα ο ελληνικός λαός. 
Η πείρα των λαών μπορεί να αποτελέσουν κριτήριο και βάση αντεπίθεσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος
Καπιταλιστική ανάπτυξη χωρίς θυσίες διαρκείας των λαών, δίκαιη ανάπτυξη μέσα σε ένα άδικο σύστημα δεν υπάρχει».

5/10/2017                                      Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: