Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ασύμβατο με την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών το καπιταλιστικό κέρδος.

Στη συζήτηση για «την ασφάλεια των πλοίων» και τις προτεινόμενες αλλαγές στις σχετικές οδηγίες παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Οι αλλαγές που προτείνονται, όπως και οι ισχύουσες οδηγίες κινούνται στην γραμμή ενίσχυσης της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων, αναθέτουν τους ελέγχους ασφάλειας πλοίων επιβατηγών κι εμπορικών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις-νηογνώμονες, συνδεδεμένες με τους εφοπλιστές κι άλλα τμήματα του κεφαλαίου. Αυτές «πουλάνε» διάτρητα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, σε υπέργηρα και υποσυντήρητα, «σαπάκια» του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με μειωμένες οργανικές συνθέσεις, εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των ναυτεργατών.
Με τον τρόπο αυτό ΕΕ και κυβερνήσεις συγκαλύπτουν τα εφοπλιστικά εγκλήματα που κοστίζουν ζωές και προκαλούν περιβαλλοντικές καταστροφές όπως αυτή πρόσφατα στην Ελλάδα στο Σαρωνικό με το ναυάγιο  του γεμάτου μαζούτ δεξαμενόπλοιου. Απαιτείται εδώ και τώρα αποζημίωση όλων των πληγέντων.
Οι λαοί μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα: Το καπιταλιστικό κέρδος και το σύστημα που το υπηρετεί είναι ασύμβατα  με την ασφάλεια της ζωής επιβατών και πληρωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, τις λαϊκές, ανάγκες για σύγχρονες, φθηνές, ποιοτικές μεταφορές».

4/10/2017                                      Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: