Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Άρχισε η διάνοιξη-βελτίωση του δρόμου Γαλάτιστας - ΛΙΒΑΔΙΟΥ/ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μια φορά κι έναν καιρό η επικοινωνία της Γαλάτιστας με τα Ραβνά, - έτσι τα λένε πολλοί ακόμα τα Πετροκέρασα -  και με το Λιβάδι γινότανε με τσ΄αλουγάδες μέσα από τα ...σύρματα που υπήρχαν, περισσότερο όμως να "κόψν΄ξύλα απ΄ταΡαβνιώτκου". (ένα τέτοιο σύρμα είχα πάρει κι εγώ "τω καιρώ εκείνω" και πήγα μι του γάδαρου στ΄Αραβνιώτκου για να κόψου καστανιές για το Φυτολόγιο που μας έβαλε η Μουρουδέλη να κάνουμε)

 Σιγά σιγά έγινε μια πρόχειρη διάνοιξη για να περνάνε τα τρακτέρ και τελευταία, με τα Ι.Χ. με το φόβο όμως μη και  πάθουν ζημιά, τα Ι.Χ.  Πέρασε από "χίλια μύρια κύματα" αυτός ο δρόμος.





Απ΄ότι θυμόμαστε πρέπει να είχε γίνει προσπάθεια επί Κοινοτάρχη κατ΄αρχήν και Δημάρχου στη συνέχεια Ζαφείρη ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ, αλλά δεν ξέρουμε τους λόγους που δεν συνεχίστηκε. Όμως εδώ και μερικές μέρες το  Γαλατσιάνκο αυτό όνειρο, δεκαετιών, άρχισε να γίνεται πραγματικότητα.





Τα σκαπτικά μηχανήματα άρχισαν δουλειά. Συνεργείο "σημαδεύει" το δρόμο και τα σκαπτικά μηχανήματα ανοίγουν  τον υπάρχοντα χωματόδρομο.  Ελπίζουμε να υπάρχουν οι πιστώσεις και να τελειώσει το έργο ΚΑΙ με την ασφαλτόστρωση και να μην γίνει "της Άρτας το γεφύρι".






Εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι να γίνει κρασπέδωση και από τις δυο πλευρές του δρόμου διαφορετικά σε σύντομο χρόνο ο δρόμος θα "ξεφτίσει". Μερικές φωτογραφίες από τον σημερινό δρόμο και σημεία  από την  βελτίωση του. Απ' ότι πληροφορηθήκαμε από Δευτέρα-Τρίτη θα κλείσει ο δρόμος για να μπορούν να δουλεύουν απρόσκοπτα τα μηχανήματα.






Και αν ακούσαμε καλά την Τετάρτη 25 Οκτώβρη και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η "επίσημη" έναρξη των εργασιών. Αν θα έχει μπουφέ εκεί ή οι επίσημοι θα δεξιωθούν  "εαυτούς και αλλήλους" κάπου αλλού δεν ξέρουμε.






Καλού  κακού όσοι πάτε πάρτε μαζί σας κανένα μπουκαλάκι με νεράκι.
Άντε και στην  επόμενη γιορτή κάστανου να πάμε με ΑΣΦΑΛΤΟ, καθώς και στ΄ΜΑΚΡΟΥΚΟΥΠΑΝΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: