Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο Τύπου της Ο.Ε.Κ.Ι.Δ.Ε.


ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 89/ 16.10.2017                                                  Αθήνα 16 Οκτωβρίου 2017

Ένας ακόμα συνάδελφος δεν γύρισε σπίτι του, άφησε την τελευταία του πνοή στο χώρο δουλειάς, σε βιομηχανία βάμβακος στο Γάζωρο Σερρών.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη τους κυριολεκτικά σκοτώνει. Δεν υπολογίζει την ίδια τη ζωή των εργατών. Αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ο κατάλογος των νεκρών και σακατεμένων εργατών ως αποτέλεσμα της αύξησης της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, των εξαντλητικών ωραρίων, των άθλιων συνθηκών χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας.
Οι βιομήχανοι του κλάδου πανηγυρίζουν για την αύξηση των εξαγωγών ένδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας το α’ εξάμηνο του 2017 και των εξαγωγών βαμβακιού κατά 14,9%.
Την ίδια ώρα ΣΕΒ και κυβέρνηση με τη συμπόρευση και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ προχωράνε στο κλείσιμο περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ).
Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του συναδέλφου.
Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συσπείρωση στα σωματεία και το ταξικό εργατικό κίνημα, σε διεκδίκηση να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
Να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική, τη βαρβαρότητα του δρόμου ανάπτυξης για τα κέρδη των βιομηχάνων που γεννά τα εργατικά «ατυχήματα», θυσιάζει τους εργάτες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 ΟΜOΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ –
ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Κ.Ι.Δ.Ε.)
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 37, 10432 ΑΘΗΝΑ
 ΤΗΛ. 210 5220306, 210 5227532 – ΦΑΞ 210 5221532-


Δεν υπάρχουν σχόλια: