Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Προβλήματα συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη στη Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

ΕΡΩΤΗΣΗ  της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων


Αναπάντητη παραμένει η Ερώτησή μας με αρ. Πρωτ. 8467/05.09.2017, σχετικά με τα προβλήματα συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα από την κατάθεση της μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν κάποιες παρεμβάσεις πυροσβεστικού χαρακτήρα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ασφαλτοστρώθηκε μέρος της αυλής που εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών, χωρίς όμως να λύνεται το πρόβλημα. Μάλιστα στις 6 Οκτώβρη σημειώθηκαν τραυματισμοί μαθητών που αναφέρθηκαν σε σχετικό έγγραφο. Για τα σημαντικά όμως προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, απαντούσαν στους γονείς ότι θα εντάσσονταν σε εργολαβίες, των οποίων οι εργασίες θα ξεκινούσαν στις αρχές του Οκτώβρη. Επειδή όμως δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη επανερχόμαστε στην ερώτηση μας η οποία είναι η εξής:
Λίγες μέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς τα σοβαρά προβλήματα συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης παραμένουν άλυτα.
Συγκεκριμένα, στα ταβάνια υπάρχουν ετοιμόρροποι σοβάδες που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών και των εκπαιδευτικών, με προφανείς κινδύνους ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τα μαρμάρινα δάπεδα σε ορισμένα σημεία έχουν φουσκώσει και πολλά σοβατεπί έχουν αποκολληθεί. Τα κουφώματα σε πολλές αίθουσες παρουσιάζουν προβλήματα με αποτέλεσμα το χειμώνα να υπάρχουν μεγάλες απώλειες θερμότητας και τα παιδιά με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να παγώνουν. Εξωτερικά, οι τοίχοι έχουν φουσκώσει από την υγρασία εξαιτίας κακοτεχνιών της σκεπής ενώ η αυλή και το γήπεδο είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών.
Γενικά η εικόνα του σχολείου για τα μόλις 10 χρόνια λειτουργίας του είναι εικόνα εγκατάλειψης εξαιτίας της μη συντήρησης.
Παρόλο που τα προβλήματα χρονίζουν και έχουν έγκαιρα τεθεί σε γνώση των αρμόδιων αρχών τόσο από το Διευθυντή του σχολείου όσο και από το Σύλλογο Γονέων, και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί ότι ως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί, δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.
Η προαναφερόμενη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης της παιδείας, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις. Έτσι η δραματική μείωση και των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων έχει σαν συνέπεια να μην υλοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια και υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη στη Π.Ε. Θεσσαλονίκης;


Οι βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: