Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών του δρόμου Γαλάτιστας-Λιβαδίου/Πετροκεράσων

Εδώ και λίγες μέρες άρχισαν οι εργασίες βελτίωσης-ασφαλτόστρωσης του χωμάτινου τμήματος του δρόμου Γαλάτιστας – Λιβαδίου - Πετροκεράσων.(γράψαμε σχετικά εδώ).  

Ο υπό διαμόρφωση δρόμος είναι τα σημεία Α-Β

Πρέπει να πούμε πως σήμερα  η σύνδεση της Γαλάτιστας με το Λιβάδι και Πετροκέρασα γίνεται από αγροτικό δρόμο μήκους περίπου 8χλμ (από τη Γαλάτιστα μέχρι του δρόμου Λιβαδίου-Πετροκεράσων) που τα 4 είναι άσφαλτος και τα 3,7 χλμ χωματόδρομος








 Σήμερα έγινε και η …επίσημη έναρξη των εργασιών με αγιασμό που τέλεσαν οι ιερείς της Γαλάτιστας Παρόντες οι Δήμαρχοι Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος και Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος








 Παρόντες ακόμα οι αντιδήμαρχοι Πολυγύρου Γιάννης Σιμώνης και Δημήτρης Ζαγγίλας, ο πρόεδρος της Δ. Κ. Γαλάτιστας Μανόλης Σειράς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λιβαδίου Άρης Τσιλιπάκος και  Πετροκέρασων Θανάσης Καλαφάτης




 Παρών και  ο πρώην κοινοτάρχης των Πετροκεράσων και νυν πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Μ. Καρτσιώτης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων των τριών χωριών. 



 Το παρών έδωσε και ο επί πολλά χρόνια Κοινοτάρχης της Γαλάτιστας και Δήμαρχος του πρώην Δήμου Ανθεμούντα Ζαφείρης Σακελλάρης που μπορούμε να πούμε πως επί των ημερών του άρχισε να «μπαίνει το νερό στ΄ αυλάκι» για την σύνδεση των τριών χωριών











 Ο δρόμος αυτός θα συντομεύσει πρώτα το χρόνο μετάβασης-επιστροφής ανάμεσα στα 2 χωριά με τη Γαλάτιστα και κατά πολύ  την σύνδεση του Λιβαδίου και Πετροκεράσων με τη Θεσσαλονίκη  - ο χρόνος από την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου  με τα 2 αυτά χωριά δεν θα είναι πλέον πάνω από 10 λεπτά - αλλά θα αποτελέσει και μια διέξοδο των κατοίκων των δυο αυτών χωριών προς τις θάλασσες τις Χαλκιδικής. 







 Να πούμε ακόμα πως το έργο είναι προϋπολογισμού ύψους 1.350.000 ευρώ και αναμένεται να τελειώσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.  
 Τέλος ένας μικρός μπουφές έσπασε λιγάκι την πείνα και την δίψα όσων παρευρέθηκαν. Οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ μετά δεξιωθήκανε σε ταβέρνα της Γαλάτιστας όπου απόλαυσαν γίδα βραστή και πολλές άλλες λιχουδιές από τα Πελαγίας Κάτι πήρε το αυτί μας για κάτι κατσίκια να ξεκοκαλιαστούν στο Λιβάδι  όταν με το καλό θα τελειώσει ο δρόμος και κοπεί και η κορδέλα. 








Αααααα και κάτι από τα gossip που λέμε εμείς οι Ελληναράδες. Παρά λίγο αντί να γίνει ο αγιασμός με νερό θα γινότανε με τσίπουρο μια και μπερδεύτηκαν τα μπουκάλια (ήταν ίδια).  
Ο δρόμος μέχρι το τέλος των εργασιών θα παραμείνει κλειστός για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών
Δηλώσεις για τον δρόμο αυτό, θα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: