Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ


 Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Γάλακτος Τρορίμων Ποτών

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Συναδέλφισες, συνάδελφοι στην πρόσφατη διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης της ομοσπονδίας και των σωματείων μπροστά στην απεργία του κλάδου στις 29 Μάρτη. Ακόμα αποφασίστηκαν όλα εκείνα τα οργανωτικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην επιτυχία της.
Οι μέρες ως την απεργία είναι μέρες μάχης για όλους μας απέναντι στους εργοδότες του κλάδου, τον ΣΕΒ.
Ο σκοπός της υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι μεγάλης σημασίας ζήτημα για τους εργαζόμενους στον κλάδο, αφορά τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε και αυτό γιατί εξασφαλίζει την βάση αμοιβών και όρων εργασίας για όλους, βάζει εμπόδια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να εντείνει την εκμετάλλευση της εργασίας μας, ανοίγει το δρόμο να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να παρθούν μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας.

Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΛΗΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ

Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε απέναντί μας τους εργοδότες, τον ΣΕΒ, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ. Αυτές οι αντιδραστικές δυνάμεις έχουν συγκροτήσει μέτωπο και χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους για να εμποδίσουν την οργανωμένη δράση και πάλη στον αγώνα για να δούμε καλύτερες μέρες.
Στο πλευρό τους έχουν άξιους συμμάχους, τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό από πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι και τη ΓΣΕΕ, άλλωστε τους θέλουν για να τους βγάζουν από την δύσκολη θέση, να κάνουν την «βρώμικη δουλειά», να υποτάσσουν την πάλη και τον αγώνα στα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Απεναντίας η Ομοσπονδία πρωτοστατεί για να σπάσει η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός και η τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς.

Χωρίς εμάς, όμως, κανένα εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει! Εμείς είμαστε δύναμη μεγάλη. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας!
Συναδέλφισες, συνάδελφοι η προπαγάνδα της κυβέρνησης και η προσπάθεια να μας πείσει ότι έρχεται η ανάπτυξη, είναι στάχτη στα μάτια.
Αυτή αφορά μια χούφτα μονοπώλια, επιχειρήσεις και την αύξηση των κερδών τους που σημαίνει για εμάς νέα επίθεση στα εργασιακά, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.
Γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα ενάντια στην ανάπτυξη αγώνων, όπως πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ψήφισε νέο συνδικαλιστικό νόμο για να δυσκολέψει την κήρυξη απεργίας.
Γνωρίζουν καλά ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
Η καλύτερη απάντηση είναι η οργάνωση όλων των εργαζόμενων και η συμμετοχή τους στη ζωή και δράση των συνδικάτων.
Μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις ενισχύουμε και διαμορφώνουμε μέρα με την μέρα το μέτωπο των εργατών και εργατριών, των ανέργων του κλάδου για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Καλούμε τις επόμενες ημέρες όλα τα σωματεία της ομοσπονδίας να πάρουν αποφάσεις για την επιτυχία της απεργίας.
Κάθε σωματείο και συνδικαλιστής να μπει μπροστά και να ξεσηκώσει τους εργαζόμενους για να παλέψουμε για την υπογραφή ΣΣΕ. 
Να οργανώσει την δουλειά στο χώρο του, στο δίπλα εργοστάσιο, να συγκροτήσει επιτροπές αγώνα στα τμήματα, απεργιακές φρουρές, να αναλάβει συλλογικά την ευθύνη για την συμμετοχή και την περιφρούρηση της απεργίας από τους ίδιους τους συναδέλφους, να συντονίσει την προσπάθεια αυτή με την ομοσπονδία και τα υπόλοιπα συνδικάτα ώστε με μεγαλύτερες δυνάμεις και ενιαίο τρόπο να δοθεί η μάχη.
Προχωράμε αποφασιστικά να επιβάλλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.


Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία
Έξω οι ενώσεις προσώπων
Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
Κανείς συνάδελφος με εργόσημο
Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις
Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης ΣΣΕ με νόμο στα 751 ευρώ

                                                                                                          Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: